1945’te dünyaya gelen Gerd Müller 4 lig, 4 kupa, 3 Şampiyon Kulüpler Kupası, 1 de Kupa Galipleri Kupası kazanmış Almanya tarihinin en büyük golcülerinden biri olmayı başarmıştı

Bayern Münih'in internet sitesinde yaptığı açıklama bir anda futbol dünyasında bomba etkisi yarattı. Dört hafta sonra 3 Kasım'da 70. yaşını bitirecek Gerd Müller'in uzun süredir Alzheimer hastalığıyla mücadele ettiği ve efsaneye her türlü desteğin verildiği söylenirken, mevkidaşı ve Alman devinin yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge onu ve ailesini bu süreçte asla yalnız bırakmayacaklarının altını çizdi.

Peki o kim?
Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden biri. Alman ulusunun bombacısı, Bayern'in unutulmaz santrforu. Ceza sahası içinde beş kaplan, fileleri bulmakta pek yaman.

1945'te küçücük Nördlingen'de dünyaya gelen Gerd Müller, doğduğu mıntıkanın minik ekibinde başlamıştı gollerini sıralamaya. Delikanlı o kadar iyiydi ki devler peşine düştüğünde daha reşit bile değildi.

bombaci-78185-1.Münih'in o zamanlardaki büyüğü 1860, bu genç santrforu kadrosuna katmaya kararlıydı. Evet, yanlış duymadınız o tarihlerde bugünün devi ufacıktı; iflasın eşiğinden dönmüştü. Kader ağlarını örüyordu... Bayern'in başkanı Walter Fembeck araya giriyor, Müller'i kapıyordu. Genç futbolcu aslında yıldızlar topluluğunda forma şansı bulamayacağını düşünüyordu.

Teknik Direktör Zlatko Cajkovski başta beğenememişti yeni transferi. “Bu çocukla ne yapacağım” diye soran futbol adamı, kısa sürede elindeki Kaşıkçı Elması'nın farkına varmıştı. O atıyor, Bayern büyüyordu. İçi dolu fıçıcık dur durak bilmiyordu.

Milli takım formasıyla 1966'da tanışan Müller, 1969'da Bavyeralıları zafere taşımıştı. Kimilerine şaka gibi gelse de bu Bayern'in tarihindeki ikinci şampiyonluktu. Kırmızı-beyazlılar, 1972'den 1974'e Bundesliga'yı tahakküm altına alırken, Bombacı'nın golleriyle Almanya aynı dönemde önce Avrupa şampiyonu oluyor, ardından Dünya Kupası'nı kaldırıyordu.

1974'te Panzerler'e veda eden Müller, 1979'da da Bayern'den ayrılmıştı. Kariyerine Amerika'da veda eden futbolcu, 4 lig, 4 kupa, 3 Şampiyon Kulüpler Kupası, 1 de Kupa Galipleri Kupası kazanmış; yedi sezon gol kralı olmuştu. Sonradan saplandığı alkolizm batağından da yine takım arkadaşları sayesinde çıkmış, Beckenbauer kulüpte ona iş bulmuştu.

Biraz susmalı, akıllara durgunluk veren istatistiklerine göz atmalı... Bundesliga'da üst üste 12 sezon boyunca en az 20 kez ağları bulan Bombacı, beş defa da 30 gol barajını aşmıştı. Söylemeye gerek yok, lig tarihi boyunca onun kadar fazla fileleri sarsan yok. 427 maçta 367 defa tabelayı değiştiren yıldız, 1971-72 sezonunda 40 gole imza atmıştı. Tabii rekor ona ait de en iyi ikinci kim derseniz, yine o. Üçüncü mü diye sordunuz... Yine o! 1969-70'te 38, 1972-73'te 36 defa fileleri sarsan santrfor, Almanya Kupası'nın da en golcü ismi. 64 maçta 79 kez ağları bulan Müller, kariyeri boyunca resmi-gayri resmi toplam 1204 defa sahne almış, 1455 gole imza atmıştı.

Tek kelimeyle Müller demek, gol demekti. Kimi rekorlarının zaman içinde kırıldığına şahitlik etti. Hatta birçoğumuz belki de ilk o günlerde bunu da mı o yapmıştı diye şaşırıp kalmıştık.

Panzerler adına 62 maçta 68 defa fileleri sarsan Bombacı, Miroslav Klose tarafından geçilinceye kadar milli takımın en golcüsüydü. Gerçi halefi Almanya formasını 137 kez terletmişti. 1972'de tüm kulvarlarda toplam 85 kez ağları bulmuştu. Bir takvim yılında en çok gol atan futbolcu apoletini 40 yıl sonra Messi sökmüştü. Avrupa Kupaları'nda yine en çok o atmıştı. 2010'da Raul onu koltuğundan etmiş, Cristiano Ronaldo ile Messi sonradan yollarına dümdüz devam etmişti. Onun buradaki karnesinde de maç başına bir gole yakın yazıyordu. Bizim uzaylıların ortalamasının 0.80'in altında olduğunu biliyor muydunuz...

Söz konusu oysa gerisi teferruat; abaküsler yetmiyor!