3 haftalık aradan sonra Başakşehir takibini sürdürmek isteyen Galatasaray, Malatyaspor’u beklerinin üstün performans ile geçti. Galatasaray’ın 2 kanadı ilk yarıda çok iyi çalıştı açıkçası. Aslında Mariano, birkaç kez yaptığı gibi erken yüksek toplar denemek yerine, Feghouli ile yakaladığı uyumdan yararlanıp çizgiye inmeyi denese belki yakalanan pozisyon sayısı çok daha fazla olacaktı. Zira, Linnes bunu birkaç […]

Cim-Bom kanatlarıyla kazandı

3 haftalık aradan sonra Başakşehir takibini sürdürmek isteyen Galatasaray, Malatyaspor’u beklerinin üstün performans ile geçti.

Galatasaray’ın 2 kanadı ilk yarıda çok iyi çalıştı açıkçası. Aslında Mariano, birkaç kez yaptığı gibi erken yüksek toplar denemek yerine, Feghouli ile yakaladığı uyumdan yararlanıp çizgiye inmeyi denese belki yakalanan pozisyon sayısı çok daha fazla olacaktı. Zira, Linnes bunu birkaç kez denedi ısrarla ve bundan birisi iptal olan iki tane gol çıkardı. Tabii özellikle Belhanda’nın bu atakları organize etmede çok iyi iş çıkardığını da söylemek lazım. Bu iki bek performansı Erol Bulut’un takımının nefes almasına izin vermedi bir türlü ve bu yüzden Malatya’nın ön alan oyuncuları, arkalarındaki takım arkadaşlarıyla oluşan mesafe farkından muzdarip halde sahada dolaşıp durdular. Donk da Luyindama’nın yokluğunda stoper ikilisini daha az atletik ancak daha olgun ve dengeli hale getirdi (4 gün önce Luyindama’nın kırmızı kart görmesine sebep olan hareketini, bir ikili mücadeleden sonra havalanan topu ararken yaptığını unutmamak lazım). Diagne’nin penaltılardaki netliği tartışılmaz, fakat ilk yarıda kendisine indirilen birkaç topta oldukça savruk olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci yarıda Emre Akbaba-Diagne arasında kalan golden sonra Galatasaray neredeyse 20 dakika kontağı kapattı. Birkaç gün önceki kupa maçından çıkmış takım kendisini çok fazla zorlamak istemedi, fakat bunun bedeli büyük oldu. Oyunun rölantide kaldığı bu anlarda Marcao’nun gördüğü kart Fenerbahçe deplasmanında ideal tandem ikilisinin sahada olmamasına sebep olacak. Ancak bu kart üzerinden Fatih Terim eleştirilecekse, Marcao’yu oyundan almadığı için değil, onu oyundan alacak skoru almak için takımını kullanmadığı gerekçesiyle tartışılabilir. Zira 2-0’ın, sahadaki tek “gerçek” stoperinizi oyundan almak için yeterli bir skor olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde de Kadıköy deplasmanı Galatasaray açısından saha içi doğrulardan çok psikolojik faktörlerin söz konusu olduğu bir ortam. Üstelik Terim’in takımı puan durumu göz önüne alındığında korumaya değil kazanmaya gidecek ve bu yüzden ön alandaki oyuncuların performansının tandem performansından daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Son bir not da Belhanda için. Zaten Marcao’nun kartı sebebiyle moral seviyesi aşağıya inmiş bir stadyumu bir de anlamsız bir penaltı inadı yüzünden germek, üstelik bunu çok iyi oynadığı bir maç sonrası yapmak gerçekten açıklaması çok zor bir davranış.