Dönüşü muhteşem oldu

Galatasaray-Antalyaspor maçını 3-1’lik galibiyetle kapatırken oynanan 2 farklı devre Riekerink’i, taraftarların bir süredir yapılmasını beklediği değişiklikleri hayata geçirmeye itebilir.

Jan Olde Riekerink şanslı bir teknik direktör. Aldığı sonuçlar veya maç içerisindeki pozisyonlar açısından değil kadrosundaki oyuncuların performansları ve elindeki alternatifler açısından. Elindeki futbolcu ekibi onu nasıl kadro yapacağı konusunda derin düşüncelere itecek şekilde 22 tane hazır adamdan oluşmuyor. Galatasaray taraftarı ve kamuoyu bu sezon sarı-kırmızılı takımın zayıf halkalarını çok uzun süredir belirlemiş durumda. Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin ve Selçuk İnan. Aurelien Chedjou’nun da hafiften ateşle oynadığını söyleyebiliriz. Taraftarların dile getirmekten kaçındığı bir isim daha var aslında. İsminin altında bir hayli ezilmeye başlayan Wesley Sneijder. Hollanda teknik direktörü Danny Blind ve Hollandalıların hala umut bağlamaktan çekinmediği bir futbolcuya Galatasaray’ın ümit bağlaması çok da sıradışı görünmeyebilir, ancak saha içi performansına baktığımızda zaten yaşadığı form düşüklüğü, rakiplerin ona hafif bir ekstra önlem almasıyla giderek sırıtıyor. Riekerink’in şunu fark etmesi lazım. Galatasaray’ın rakipleri, onun Sneijder’ı merkeze oturttuğu bir oyun felsefesiyle sahaya çıkacağının farkında ve bu artık çok kolay tahmin edilebiliyor. Sneijder’ın performans durumu sebebiyle onu durdurmak da zor olmayınca ilk 45 dakikadaki o çıkmaz sokak futboluna mahkum olunuyor.

Bruma&Podolski A.Ş.
Yukarıda bahsettiğimiz 5 zayıf halkadan 2’si devre başında diğeri de son 20 dakikada oyunda yoktular. Antalyaspor Galatasaray’la baş etmekte daha çok zorlandı, Riekerink’in takımı sahayı boylamasına 65 metreye yayabildi ve bu geniş alanda Bruma’nın itici gücü, Podolski’nin son vuruş becerisi ile maçı alıp gittiler. Tabii Antalyaspor’un ligin son sırasında olmasının bir sebebi var, ancak bu hocanın olup biteni fark etmesine engel değil.

Son notumuzu da Eren Derdiyok için verelim. Galatasaray Johan Elmander’den beri etkili biçimde orta saha oyuncularını rahatlatabilen ve rakip defansın oyun kurmasına izin vermeyen bir forvete sahip olmamıştı. Ne yalan söyleyelim Burak Yılmaz’ın savunma katkısı kaleciye verilen geri paslara yaptığı anlamsız preslerden ibaretti. Artık onun yerine rakip alanın ortasında top kapan ve hava hakimiyetini üst düzeyde kullanan bir forveti var. Sigthorsson döndüğünde formayı almak için olağanüstü şeyler yapması gerekecek.