Trabzonspor erteleme maçında karşılaştığı Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 52'ye yükselten bordo-mavililer Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturdu

Ertelemeli liderlik

Ali Murat Hamarat

Malatya'da erteleme maçı... Bir tarafta şiddetle puana ihtiyaç duyan ev sahibi, diğer köşede şampiyonluk kovalayan ekiplerden Trabzonspor. İki takımın durumlarına bakınca akıllara malum klişe düşüyor: Koyun can, kasap et derdinde!

Kemal Özdeş'ten sonra Hikmet Karaman'ı başa geçiren Yeni Malatyaspor, çıkış peşinde. İki camianın malum arası Guilherme'nin transferinden sonrası bozulmuştu. Deprem nedeniyle bu akşama kalan müsabakada statü gereği kadroda o gün takımlarda olanlar oynayabildiğinden, ev sahibinin yedek kulübesi pek eksik kalmış gözüküyor.

Kazanırsa liderlik koltuğuna oturacak olan bordo-mavililerde Hüseyin Çimşir, iki Abdülkadir'i de çimlere atmış. Pazar günü yapılacak Medipol Başakşehir karşılaşması öncesinde Obi Mikel'le Ndiaye yedek başlıyor. Gözler Sosa-Ekuban-Nwakaeme-Sörloth dörtlüsünde olacak. Son haftalarda zorlanan ve yıldızlarının bireysel yetenekleriyle sonuca gitmeye çalışan Karadeniz ekibinin göstereceği performans merak ediliyor. Şüphesiz Trabzonspor fişi erken çekmeyi hedefliyor.

Koronavirüs nedeniyle santra öncesi eller dezenfekte ediliyor, derken Ali Palabıyık'ın ilk düdüğü çalıyordu. Henüz 10. dakikada deplasman ekibi öndeydi. Sosa'nın ortasına kafayı yapıştıran Novak'tı. İlk bölümde Farnolle'ün ayağını kullandığı anlar, taraftarlarının yüreğini ağzına getiriyordu.

30'da fark ikiydi! Ligin frikik ustası Sosa, yine bir serbest atışta hünerini konuşturmuştu. 39'da sakatlanarak çıkan Sörloth, bordo-mavililerin canını sıkıyordu. 44'te ev sahibi aradığı golü buluyordu. Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahası karışmış, top önünde biten Umut'un vuruşu Novak'tan sekip ağlara gitmişti. İkinci devre sanki çok şeylere gebeydi...

İkinci yarıya daha iyi başlayan deplasman ekibiydi. 55'te fark yeniden ikiydi! Abdülkadir getirmiş, Ekuban'ın bulduğu Nwakaeme yerden düzgün vurmuştu. Donald'ın yan ağlarda kalan frikiği tribünleri heyecanlandırıyordu. Kalan dakikalarda tempo iyice düşüyor; bordo-mavililer liderlik için dakika sayıyordu. Ve o düdük sonunda çalıyordu.

Kolu kanadı kırık Malatyaspor'un acil toparlanmasında fayda var. Bu halleriyle küme düşebilirler, söylemedi demeyin. Zirveye kurulan Trabzonspor, pazar takipçisini ağırlayacak. Sakatlıktan dönen Abdülkadir Ömür her geçen gün üstüne koyadursun, Sosa ve Nwakaeme de yine takımı sürükledi. Camiada şimdi tüm gözler Sörloth'a çevrilmiş durumda. Norveçli oyuncunun olası bir ciddi sakatlığı ligin kaderini tayin edebilir.