Fenerbahçe pes etmedi

Karadeniz’de kritik dönemeç… Bir tarafta üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye tutunan Trabzonspor, diğer yanda yarıştan kopmamak adına kazanmak zorunda olan Fenerbahçe… Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor; sonunda tabelada yazacak sonucu tüm futbol meftunları merak ediyor.

Kulübeye geçtiği gün itibarı ile enkaz görüntüsü veren takımı şahlandıran Abdullah Avcı, beklenen 11’i sahaya sürmüş durumda. Koronavirüs illeti yüzünden Başakşehir karşısına bayağı eksik çıkan bordo-mavililerde eksikler geri dönmüş. Onların performansı şüphesiz oldukça önemli. Özellikle böyle bir hayati buluşmada as kaleci Uğurcan’ın olması şüphesiz dosta güven, rakibe korku veriyor. Gözler Ekuban-Nwakaeme-Bakasetas üçlüsünde olacak. Bakalım bu trio, taşların ziyadesiyle oynadığı Fenerbahçe’yi zorlayacak mı?

Fenerbahçe oldukça değişik bir 11’le çimlere ayak basıyor. Caner Trabzon’a getirilmezken, stoper Szalai sol beke çekilmiş. Sağ bekte de Gökhan başlıyor. Luiz Gustavo’nun yokluğunda Erol Bulut orta sahayı Mert Hakan-Sosa- Mesut üçlüsünden oluştururken, kanatları Pelkas ve Osayi Samuel’e teslim etmiş. Özellikle Ozan’ın bu deplasmanda yedek olması, herkes için sürpriz olsa gerek. Kâğıt üstünde bu orta saha çok yumuşak gözüküyor. Daha önce adeta sırat köprüsünde oynadıkları Başakşehir sınavından galibiyet çıkaran Bulut, bakalım aynı başarıyı tekrarlayabilecek mi? Olası bir mağlubiyette koltuğundan olması, sanki birçoklarını şaşırtmayacak.

Daha iyi başlayan deplasman ekibi, 11. dakikada öne geçebilirdi. Eski Trabzonsporlu Sosa’nın kornerine vuran Serdar çerçeveyi bulamamıştı. Topu rakibe bırakan ev sahibi, ilk bölümde kontralar kovalıyordu. 25’te yine Kanarya etkili geliyor, Uğurcan arka arkaya kurtarışlara imza atıyordu.

30’da organize gelen Fenerbahçe’de Szalai’nin adrese teslim ortasına Thiam kafayı yapıştırmış, Uğurcan iyi çıkarmıştı. Uzatmalardaki karambolde Flavio çerçeveyi bulamayınca, yarıdan gol sesi çıkmıyordu.

Bir şey netti, ikinci devre her şeye gebeydi…

55’teki kornerde Gökhan her zaman olduğu gibi ön direkte vuruyor, Uğurcan reflekslerini konuşturuyordu. 66’da Mesut’la Thiam çıkıyor, Samatta’yla Valencia giriyordu. Oyundan düşen Mert Hakan’ın yerine Ozan, Osayi Samuel’in yerine de Ferdi son çeyrekte oyundaydı.

76’da Kanarya öndeydi! Ferdi’den topu alan Yunan maestro, ceza sahası dışından müthiş bir şutla Uğurcan’ı avlamıştı. 83’te Bakasetas’ın kornerinde Djaniny’nin kafası direkten dışarı çıkmıştı. Uzatmalarda Trabzonspor bastırıyor, penaltı bekledikleri pozisyona devam kararı çıkıyordu. Samatta bomboş durumda ağları bulamayınca üç puan tek golle Fenerbahçe’nin oluyordu.

Trabzonspor kötü olduğu maçı kaybetti. Tam rakibinin üstüne biraz gidiyor derken, ani gelişen akında golü yedi. Ava giderken avlandı desek yeri. Berat’ın kötü performansı onlar için kritikti. Erol Hoca yine sırat köprüsünden dönmeyi başardı. Risk aldığı kadro seçimi bir tarafa, değişiklikleriyle de maça damgasını vurdu. Tebrik etmek lazım. Son haftalar belli ki nefesleri kesecek!