Fenerbahçe tozlu raflardan geri dönüyor

Fenerbahçe sezona 5 gollü galibiyetle başladıktan sonra Başakşehir karşısında aldığı son dakika galibiyetiyle üst sıralara geri dönüşünü iyice hissettirmeye başladı.

Acayip bir buluşmaydı Başakşehir-Fenerbahçe maçı. Okan Buruk çok değil 5 ay önce Rizespor’un başında iken bir nisan öğlesinde Başakşehir’in tüm oyun planını bozmayı başarmıştı ve bunda o gün mükemmele yakın oynayan Vedat Muriqi’in büyük payı vardı. Bu sefer Buruk, o gün şampiyonluk yolunda büyük darbe vurduğu Başakşehir’in başındaydı ve silahı Muriqi rakibiydi. Dahası, o gün Başakşehir’in oyun planının merkezinde olan Emre Belözoğlu da Muriqi’in tarafındaydı. Birkaç ay içinde planların ve rakiplerin böyle birbirine girdiği bir mücadelede Fenerbahçe’nin ilk yarım saat bu sezon oynamaya çalışacağı futboldan izler gördük. Emre bir başka planın merkezinde bu sefer. Kendi yarı alanının ortasında Emre-Ozan-Tolga üçlüsünün yaratacağı pas trafiği ile topu bir an önce, meşhur üçüncü bölgede Deniz Türüç ve Kruse ile buluşturmak. Bu ikilinin orta sahaya kadar gelip pas trafiğine katıldığı anlarda Dirar-Rodrigues ikilisini çizgiye indirmek ve oradan Vedat Muriqi’i bulmak. Kosovalı oyuncunun oyundaki rolü bununla da bitmiyor tabii. Bu, nerede ise, komple forvetin takımı baskı yediğinde kendi sahasının ortasına kadar gelip yüksek topları indirerek ya da öldürerek baskıyı bitirmesi ve çoğu zaman da topu kendi takımına kazandırması var. Dikkat ederseniz şampiyonluk için gerekli olan ve Türkiye’de daha önce birçok kez başarısı kanıtlanmış bir formülün 2 parçası hazır. İyi bir orta saha oyuncusu ve işini iyi yapan komple bir forvet. Diğer 2 parçası iyi bir kaleci ve iyi bir tandem. Fenerbahçe’nin henüz burada yeterli kozları olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Maçın ikinci yarısında yapılan Zajc ve Ferdi değişikliklerinin skorun değişmesine doğrudan katkı yaptığını söylemek mümkün. Maçın 93. dakikasında Zajc topu ayağına aldığında Ferdi sağ tarafa oldukça iyi deplase oldu ve oradan yapabileceği en iyi servisi yaptı Dirar’a. Geçtiğimiz sezonun son bölümünden beri oldukça tutuk olan, bu akşam da hücum hattında oldukça savruk olan Visca, Dirar’ın 1 adım gerisinde kaldığında Fenerbahçe 3 puanı alıp gitmişti bile.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezon yaşadığı en büyük problemlerden birisi sıkıntılı anlarda yaşadığı güven eksikliği ve üst üste maç kazanamamanın yarattığı motivasyon problemleriydi. Yeni sezona 2’de 2 yaparak başladılar. İyi bir hücum oyunu ve nokta bir santrafor bulmuş görünüyorlar. Savunma hattındaki sorunu çözmeleri halinde şampiyonluğun önemli favorisi haline geleceklerini rahatlıkla söyleyebiliriz.