Fırtına'nın yükselişi

Karadeniz’de kritik dönemeç. Bir yanda istim üstündeki Trabzonspor, öbür tarafta teknik direktörlük değişikliğinden sonra taşları yerine oturtmaya çalışan Gaziantep Futbol Kulübü… Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Ev sahibi cephesinde yüzler gülüyor. Abdullah Avcı’nın gelişinden sonra şaha kalkan bordo-mavililer zirvedeki üç büyüklerin altı puan gerisinde yer alıyor. Camia geleceğe umutla bakadursun, bu sezonu nerede bitirecekleri sanki üst üste oynayacakları üç maçla belli olacağa benziyor. Haftaya Başakşehir, ardından da Fenerbahçe’yle kozlarını paylaşacak Karadeniz ekibinin bu zorlu fikstürden kaç puan çıkaracağı merak ediliyor. Koronavirüsün vurduğu takımda Avcı, sağ bekte Kamil Ahmet, orta sahada da Baker’ın yerine Flavio’yla başlıyor. Bakasetas-Nwakaeme-Ekuban-Djaniny dörtlüsünün performansı dosta güven, rakiplere korku veriyor.

Sezonun flaş ekiplerinden biri deplasman ekibi. Sumudica’yla ligin en can yakan takımlarındanken yaşanan teknik direktörlük değişikliğiyle biraz irtifa kaybeden Güneydoğu temsilcisi, tekrar çıkışa geçmek istiyor. Beşli savunmada üç stoperle mücadele eden Gaziantep’te Kana Bıyık’ın sakatlığı defansın dengesini iyice bozmuşa benziyor. Portekizli hoca Sa Pinto’nun Avrupa hayali olan camiayı nereye kadar taşıyabileceği merak ediliyor.

Dengeli başlayan mücadelenin ilk tehlikesini Gaziantep yaratıyor, Mirallas’ın şutuna Uğurcan ayaklarıyla hayır diyordu. Başarılı file bekçisinin repertuarı sanki her gün gelişiyor; sizce de öyle değil mi…

34’te Djilobodji’nin ikramını Flavio değerlendirememişti. Senegalli stoperin ayağı ligin orta sahalarından iyi olmakla birlikte defansta yaptığı hatalar dikkat çekici ya neyse. 38’de Djaniny iyi getirmiş, çaprazdan Günay’ı geçememişti. Kötü başlayan ev sahibi yarıyı iyi bitirmişti. Sanki ikinci devre çok daha fazlasına gebeydi…

Yoğun yağışla başladı ikinci 45 dakika. Yer yer iki takımın oyuncuları arasında tansiyon artıyordu. 67’de ev sahibi müthiş bir golle öndeydi. Nwakaeme’nin kaçırdığı Flavio, Bakasetas’a “al da at” demişti. Aslen solak olan Yunan maestro yine sağıyla ağları bulmuştu!

Golden sonra Sa Pinto’nun talebeleri yüklenmeye başlıyordu. Fakat kalabalık savunmayı açmakta zorlanıyorlardı. Uzatmalarda Nwakaeme ikinci sarıdan atılıyor, Trabzonspor yine kazanıyordu.

Karadeniz ekibi tutuk başladığı maçı çok güzel bir golle almasını bildi. Bir sezonun başındaki takıma bakın, bir de buna; aradaki farka geceyle gündüz gibi. Avcı’nın başardığı şey alkışı hak ediyor. Gaziantep derseniz, sanki onlar Sumudica’nın gittiği gün kontağı kapattılar ya neyse…