Galatasaray, ligin ikinci yarısına maddi ve kurumsal sıkıntılar yaşayan rakibi Ankaragücü’nü 6-0 mağlup ederek girdi. Ligin ikinci devresine mecazi değil gerçek anlamda fırtına gibi başladı Galatasaray, Sinan Gümüş’ün henüz ilk dakikada gelen golüyle. Taraftarın hala kendisine güvenip güvenmemek konusunda büyük ikilemler yaşadığı, kariyer performansında büyük iniş çıkışlar olan oyuncu yine iyi bir günündeydi. Sinan’ın Fatih […]

Forvet İstiyoruz

Galatasaray, ligin ikinci yarısına maddi ve kurumsal sıkıntılar yaşayan rakibi Ankaragücü’nü 6-0 mağlup ederek girdi.

Ligin ikinci devresine mecazi değil gerçek anlamda fırtına gibi başladı Galatasaray, Sinan Gümüş’ün henüz ilk dakikada gelen golüyle. Taraftarın hala kendisine güvenip güvenmemek konusunda büyük ikilemler yaşadığı, kariyer performansında büyük iniş çıkışlar olan oyuncu yine iyi bir günündeydi. Sinan’ın Fatih Terim’in göreve dönüşünden sonra damga vurduğu maç sayısı belki takımın birçok oyuncusundan fazladır. Geçen sezonki Konyaspor ve Alanyaspor maçları, bu sezonki Alanyaspor, Porto maçları ve bu akşamki mücadele. Fakat sorun Sinan’ın damga vurmadığı maçlarda hayaleti oynaması. O yüzden kimse kendisi hakkında düşüncelerini değiştirmemiştir diye düşünüyorum ki haksız sayılmazlar. Üstelik Ankaragücü’nün ruh hali ve maç içi performansı da kendilerini ciddi bir sınav olarak görmemizi engelledi.

İlk yarıda Belhanda ve Feghouli, arkalarına stoper ve bekleri alıp ceza sahasından uzaklaştırma işini o kadar rahat yaptılar ki, Mariano ve Linnes hiç zorlanmadan çizgiye inebildiler. Norveçli, Galatasaray kariyerinde pek bulmadığı ceza sahası içi pozisyonları bulabildi. Üstelik Belhanda ve Feghouli bunu rakip kaleye sırtları dönük halde yaptılar çoğu zaman ve bu da başkent ekibinin zaten kırılgan olan defans kurgusunu alt üst etti. Tabii takımın yaşadığı teknik direktör ve maaş sıkıntılarının da bu hallerinde büyük etkisi olduğunu söylemek lazım. Çalıştığınız kurumdan aylardır maaş alamazken konsantrasyon ve performansınız nasıl olabilirse onların da öyleydi. Ankaragücü yönetimi de, 19 gündür forvet yolu gözleyen bir takımdan 6 gol yiyen takımlarının durumunun farkına varmalı.

Skor elbette taraftarı aldatmayacak ki maçın sonundaki eğlenceli “forvet istiyoruz” tezahüratından belliydi, umarız Galatasaray yönetimini de aldatmaz. Zira maçın 30. dakikasında ekrana gelen istatistiğe göre bu derece zayıf ve üzerine gelmekte sorun yaşayan bir rakip karşısında dahi Galatasaray’ın en çok topla buluşan 3 oyuncusu Marcao, Maicon ve Fernando’ydu. Takım hala topu rakip değil kendi sahasında oynuyor çoğunlukla. Bu istatistik her zaman olumsuz bir mesaj değildir aslında, topu hemen rakip alana aktarma konusunda sıkıntınız yoksa başka mesajlar verebilir. 3. haftadaki  Alanyaspor maçında da Galatasaray henüz lige kafa olarak tam başlayamamış rakibini 6-0 mağlup etmiş ve ligi silip süpüreceği sinyalini vermişti. O maçta da Sinan Gümüş çok iyi oynamıştı. Ertesi hafta Trabzon deplasmanında 4-0 ile sürklase oldular. Sonrasını biliyoruz. Ders alıp alınmadığını ve bu mesajın ne için olduğunu önümüzdeki haftalar gösterecek.