Galatasaray, Trabzonspor’u 2-1 mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi. Geceye ise Trabzonspor’a 4 kırmızı kart gösteren Deniz Ateş Bitnel’in verdiği yanlış kararlar damga vurdu

Ligde pazar mesaisi. Bir tarafta Galatasaray’ öbür köşede Trabzonspor... Sezonun iki büyük hayal kırıklığı İstanbul’da karşı karşıya...

Perşembe akşamı Lazio karşısında sahaya çıkan kadro 72 saattir Aslan’ın gündemini oluşturuyordu. Sanki Barcelona deplasmanına çıkıyormuşçasına defansif bir 11’le başlayan Mustafa Denizli, planı tutmadığı halde pek değişikliğe gitmemişti.

Futbolseverler kadroya yine inanamıyordu. Linnes yine yoktu, Denayer kulübedeydi. Ama asıl ilginci Sneijder hocanın ifadesiyle dinlendiriliyordu. Hollandalı maestro, en son 22 Kasım 2014’te yine bir Trabzonspor karşılaşmasında yedek soyunmuş, o gün Prandelli kovulmuştu.

Deneyimli teknik direktör Lazio karşısında bileğine güvenmiş ama düşeş gelmemişti. Denizli zarları yine eline alıyor, bildiği yoldan şaşmıyordu. Alınacak bir galibiyet suların durulmasına neden olabilirdi.

Karadeniz fırtınası deseniz onlar da tatlı bir melteme dönmüş durumda bu sezon. Deplasmanda galibiyeti unutan bordo-mavililer de kazanıp taraftarını sevindirmek istiyordu.

Bu ahval ve şerait içinde başladı mücadele. Yaralı bir aslan gibiydi ilk dakikalarda ev sahibi. Topa sahip olan sarı-kırmızılılar 13’te gole çok yaklaşıyor; Podolski’nin füzesi direkte patlıyordu.

25’te beyaz noktadan Erkan Zengin hata yapmadı. Hakemin aklı herhalde birkaç dakika önceki Marin’in Sabri’nin müdahalesi ile yerde kaldığı pozisyonda kalmıştı. Verdiğinin alakası yoktu da vermediği penaltıydı. Sonra da Hakan Balta’nın yerdeki hamlesine devam kararı geliyordu.

Galatasaray’ın orta sahası yaratıcı bir ayak diye haykıradursun, ilk yarıdan başka gol çıkmıyordu. Bakalım Mustafa Denizli ikinci devrede ne yapacaktı...

51’de Umut’un kaleye giren şutu Olcan’n yüzünde patlamıştı. 58’de Sneijder ve Bilal oyundaydı. Hemen akabinde Özer kızarmıştı. Onur arka arkaya atılan şutlara hayır dese de 63’te Podolski ağları bulmuştu. 69’da deplasman ekibi dokuz kişi kalmıştı.

Umut’un yerde kaldığı pozisyona penaltı kararı çıkınca bir anda ortalık karışıyor; önce Cavanda, ardından Salih’e kırmızı kart çıkıyordu. Selçuk’un vuruşu üç puanı Galatasaray’a getiriyordu: 2-1.

Aslan zor da olsa maçı almasını bildi. Tabii bunda hocasının rolü büyük. Fakat bu karşılaşmanın bir kahramanı var, o da şüphesiz hakem Deniz Ateş Bitnel. Bakalım bu performansından sonra kariyeri bitecek mi?

gecenin-rengi-kirmizi-115269-1.