Gerginlik var galip yok

Dolmabahçe’de düello zamanı… Bir tarafta Beşiktaş, diğer yanda Trabzonspor… Şampiyonluğun olağan şüphelileri karşı karşıya… Bir tarafta Ismaël, bir yanda Abdullah Avcı… Nefesler tutulmuş, Ali Şansalan’ın ilk düdüğü bekleniyor.Kartal’da koltuğu tartışılan Fransız hoca, Saiss’in yokluğunda Montero’yu savunmaya çekmiş. Onunla Tayyip Talha’nın varlığı rakibi iştahlandırabilir. İlerideki N’koudou-Ghezzal-Weghorst üçlüsü şüphesiz camiaya güven veredursun, asıl soruyu yine orta sahadaki Dele Alli’nin durumu sorduruyor.

Fenerbahçe derbisinde takımın en zayıf halkası durumundaki futbolcunun performansı, birçoklarına papatya falı baktırıyor. Olası kötü bir sonuçta siyah-beyazlılarda tüm okların kime döneceğini Mısır’daki sağır sultan bile biliyor.

Bordo-mavililerde Abdullah Avcı, Avrupa Ligi’nde alınan farklı Monaco galibiyeti sonrası Vodafone Park’ın çimlerine özgüvenle ayak basıyor. Siyah-beyazlılarda yaşadığı tatsız deneyimden sonra adımını attığı Karadeniz ekibini şampiyonluğa taşıyan deneyimli hoca, beklenen 11’i sahaya sürmüş. Son maçlarda orta sahaya yerleşen Gbamin ile Hamsik eldeki en iyi ikili gibi gözüküyor. Bakasetas’ın form durumu taraftarları heyecanlandırırken, kanatlarda yaşanacak eşleşmeleri futbol meftunları iple çekiyor.

Bartın’da yitirdiğimiz madenciler için yapılan saygı duruşunu müteakip mücadele demir alıyordu. Dengeli başlayan karşılaşmanın 11. dakikasında deplasman ekibi öndeydi. Bakasetas’ın kullandığı kornere kafayı vuran Maxi Gomez’di. 17’deki köşe atışına Beşiktaş savunması yine vurduruyordu.

24’te Salih’in kaçırdığı Weghorst, Uğurcan’ı geçemiyor, dönen topu Dele Alli tamamlayamıyordu. 29’da skor eşitlenmişti. Ezberlediğimiz Ghezzal-Rosier ortaklığında sağ bek kesmiş, Larsen kendi ağlarını bulmuştu. 36’da Masuaku’nun akıl almaz geri pasını kapan Trezeguet, takımını yine öne geçiriyordu. Hemen akabinde Salih’in volesine Uğurcan hayır diyor, devrenin sonunda sakatlanan Ghezzal yerini Redmond’a bırakıyordu.

İkinci yarıya iyi başlayan Beşiktaş her geçen dakika baskısını artırıyordu. Taze oyuncuları sahaya süren Avcı, biraz oyunu dengelemeyi hedefliyordu. Onlardan Bardhi Josef’in hatasıyla başlayan akında kötü vurmasa, fark artacaktı. “Ismaël uyuma, değişiklik yapsana” tezahüratını müteakip tabela yanıyordu. Gedson’la Cenk girmişti. 70’te tabela yine eşitleniyordu. Weghorst’un direkten dönen topunu Tosun Paşa tamamlamıştı.İki ekip de sürekli hamleler yapıyordu. Özellikle deplasman ekibinde yorgunluk dikkat çekiyordu. Uzatmalarda Yusuf kırmızı kartla atılıyor, son iki şampiyon birer puana razı oluyordu.

Beşiktaş özellikle duran top savunmasında sınıfta kaldı. Masuaku’nun hatası ona yakışmadı. Fakat tribünlerin Ismaël’e tepkisi, Fransız hoca için çanların çaldığını gösteriyor. Trabzonspor’a gelince… Zorlu Monaco maçından sonra rakiplerinin hatalarını iyi değerlendirdiler. Oyundan düşünceye kadar da dizginleri elinde tuttular. Avcı ve talebeleri kazanılan bir puana üzülmeyecek sanki…