Gelişen kontratakta günün en iyilerinden Cenk Ahmet heyecan fırtınasına nokta koyuyordu. Böylece Erciyes galibiyet, Beşiktaş mağlubiyetle tanışıyordu

Hollywood filmi

Bir tarafta ismiyle müsemma Suat Altın İnşaat Erciyesspor, öbür köşede Avrupa fatihi Beşiktaş. Ligin fiyakalısı yıllar sonra maç eksiğiyle lider sıfatıyla Kayseri Kadir Has Stadumu’nun çimlerine ayak basarken, ev sahibi ilk galibiyetini kovalıyor; haliyle de akla malum klişe geliyor; koyun can, kasap et derdinde...

Başlama vuruşu öncesinde gözler, Partizan diskosundan muhteşem bir oyun ve farklı galibiyetle terlemeden dönen Kartal’daydı. Pazar günü yapılacak derbi öncesinde Bilic’in rotasyona gidip gitmeyeceği merak konusuydu. Hırvat teknik adam Sivok’u külübeye çekmiş, Ersan’ı Pedro Franco’nun yanına yerleştirmişti. Dünkü mevkidaşı, bugünkü meslektaşı Bülent Korkmaz ise geçen sezonun gol makinesi Edinho’yu yine kenarda tutuyordu. Galatasaray’dan takım arkadaşı Necati Ateş de yanındaydı.

TEMPOLU BAŞLADI
Tempolu başladı mücadele. Erciyes ileride basıyor, hızlı kontralarla sonuç almaya çalışıyordu. Beşiktaş ise Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup gibi genç çilingirlerin marifetlerine güveniyordu.
Ev sahibinin 30. dakikada geliştirdiği ilk yarıdaki en tehlikeli atağında Anıl ortalamış, Motta’nın ters vuruşunda Tolga kedileri kıskandıracak bir reflekse imza atmıştı. Direğin de yardımıyla gol sesi çıkmamıştı.
İlk yarı boyunca milli takım kampında yaşananların öznelerinden Gökhan rakibi daha çok zorlarken, Oğuzhan Olcay’a attığı muhteşem pas dışında etkisizdi. Olcay mezkur pozisyonda muhteşem solunu konuşturamıyor, kısa bir süre sonra da yüzünde patlayan topu müteakip oyundan çıkıyordu. Malum onun sakatlanmasının haber değeri vardı.
İlk yarıda suratında patlayan toptan sonra oyundan çıkan Olcay’ın yerine giren Kerim Frei’ın performansı merak ediledursun, 55’te tabela değişti. Galatasaray altyapısından çıkan Anıl’ın ortasına kafayı vuran John Boye fileleri bulmuştu. Gökhan 67’de Erciyes kulübesiyle girdiği dialogun sonunda kırmızıyı görünce derbi bağlamında korkulan olmuştu.
Dakikalar 70’i gösteriyordu ki Cenk Tosun-Atiba- Kerim üçgeninden çıkan gol lideri umutlandırıyordu. 20 saniyeyle oynanan Rus ruletinde Murat Kayseri, Cenk ise Beşiktaş adını fileleri bulamıyordu.


DERBİ VAR
Bir anda iklim değişiyor, Hollywood filmlerini andıran bir senaryo Kayseri’de yaşanıyordu. 85’te Demba Ba’nın şutunu tamamlayan Frei maçın kahramanı oldu derken, 89’da arka direkte Necip’in unuttuğu Edinho hocasına kendisini hatırlatıyordu. Uzatmalarda lider ya herru ya merru diyerek kornerde ileri çıkıyor, gelişen kontratakta günün en iyilerinden Cenk Ahmet heyecan fırtınasına nokta koyuyordu. Böylece Erciyes galibiyet, Beşiktaş mağlubiyetle tanışıyordu.
Pazara derbi var, iki ekibin arası sadece bir puan!