Fenerbahçe ikincilik büyük önem taşıyan maçta Konyaspor'u geriden gelip 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla yeşil-beyazlılarla arasındaki puan farkını ikiye indiren sarı-lacivertliler, ikincilik için umutlarını artırdı.

İkincilik geliyor!

Kadıköy’de ikincilik düellosu… Bir tarafta üçüncü sıradaki Fenerbahçe, diğer yanda Kanarya’nın beş puan önünde bulunan ikinci basamaktaki İttifak Holding Konyaspor… İki takımın da hedefi aynı, ligi Trazonspor’un ardında bitirip Şampiyonlar Ligi elemelerine gitmek. Bakalım kimin hesabı tutacak, kim bu yarışta geride kalacak?

Son beş maçından 13 puan toplayan sarı-lacivertlilerde İsmail Kartal, yine Szalai’yi sol bek başlatıyor. Deneyimli hoca, Mesut Özil’le İrfan Can’ı beraber oynatıyor. Rakip defansın en iyi stoperi Abdülkerim’in yokluğunda, hızlı paslar rakip savunmayı zor durumda bırakabilir. Taraftarın gözbebeği Arda’nın duruma göre ikinci yarıda sahaya girmesine kesin gözüyle bakıladursun, alınacak bir galibiyet camiadaki havayı biraz değiştirecek gibi gözüküyor.

Yeşil-beyazlılarda savunmada Musa’yla Adil yan yana görev yapacak. Memleketin en heyecan veren hocalarından İlhan Palut, sakat Abdülkerim’in yokluğunda beklenen 11’i sahaya atmış. Ligin ne yaptığını en iyi bilen ekiplerinden biri olan deplasman ekibinin, zorlu deplasmanda nasıl oynayacağı özellikle merak ediliyor.

Dengeli başladı karşılaşma. Daha çok topa sahip olan Kanarya, 16. dakikada sağdan etkili geliyor, Osayi-Samuel’in şutunu Sehic çeliyordu. 20’den sonra sarı-lacivertliler baskısını artırırken, yeşil-beyazlılar rakip kaleye gitmekte zorlanıyordu.35’te Konyaspor öndeydi. Palut’un alamet-i farikalarından olan bir taç organizasyonuyla başlayan akında Bytyqi ağları bulmuştu. Kadıköy’deki bu şok yarının sonuna kadar sürüyordu. Devre arasında Kartal’a sanki sorulması gereken şuydu; geçen hafta takımı uçuran reşit olmayan delikanlı niye yoktu?46’da sahada hiçbir varlık gösteremeyen Mesut’un yerine Pelkas girmişti. 63’te Yunan oyuncuyla gole yaklaşan Fenerbahçe, 66’da Kim Min-Jae’yle eşitliği sağlamıştı. İrfan Can’ın muhteşem frikiğini Sehic zorlukla çıkarınca, Güney Koreli stopere çizgide sadece dokunmak kalmıştı.

Son çeyrekte İrfan Can’ın yerine genç Arda oyundaydı. Baskısını artıran Kanarya 88’de öndeydi. Arda’yla başlayan akında Crespo’nun harika pasını kontrol eden Pelkas güzel bir vuruşla ağları bulmuştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, sarı-lacivertliler üç puanı alıyordu.

Bu sonuçla Fenerbahçe, ikincilik yolunda önemli bir adım attı. Kartal’ın Mesut’la İrfan Can’ı aynı anda kullanması pahalıya patlayabilirdi. Özellikle Mesut bu kadar formsuzken, Arda veya Pelkas sanki zorunluluk gibi duruyor. Konyaspor’a gelince… Skoru aldıktan sonra rakip kaleye neredeyse hiç gidemediler. Fenerbahçe’nin bu konuda hakkını teslim etmeli. Abdülkerim’in hava toplarında özellikle aradılar doğrusu. Ligin sonuna kadar ikincilik yarışında kalabilirler mi; kestirmek güç.