Fenerbahçe deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta geri dönüşe imza atarak Anderlecht’le 2-2 berabere kaldı ve gruptaki puanını 4’e yükseltti

İlaç gibi 1 puan

Avrupa Ligi’nde kritik dönemeç… Bir tarafta Anderlecht, öbür köşede Fenerbahçe… Sezona felaket gibi başlayan Kanarya, Brüksel’de nefes almak istiyor. Bu mücadelenin bitiminden sonra İstanbul’da demir alacak Beşiktaş-Genk maçı da düşünülünce Belçika-Türkiye hattındaki günün ilk randevusundan çıkacak sonuç heyecanla bekleniyor. Puan sıralamasında birbirini kovalayan iki ülkenin temsilcilerinin buluşmaları, gruplarda gidişatı belirleyeceği gibi ileride kupalara katılımı da etkiliyor.

Koltuğu tartışılan Cocu, karşılaşmaya üçlü savunmayla başlıyor. Neustaedter ile Skrtel’in üç aşağı beş yukarı ne vereceği tahmin edilse de yeni transfer Reyes acaba dedirtiyor. Onun olmadığı bir düzende 4-4-2 daha mantıklı gözüküyor. Hollandalı hoca sağa Isla, sola Hasan Ali’yi yerleştirmiş. Formasına tekrar kavuşan Benzia’nın Frey ile Slimani’yi nasıl oynatacağı merak ediliyor. Gol noktalarında bir süredir beceriksiz olan ikilinin kuşkusuz vites yükseltmesi gerekiyor.

Ülke puanı açısından bir maçtan daha fazlasının ilk bölümü oldukça kontrollü geçiyordu. Sarı-lacivertliler tam dizgini eline aldı derken, ev sahibi 35’te öndeydi. Kums’un pasını Bakkali değerlendirmişti de pozisyonda Reyes’in yanından geçen meşin yuvarlağı izlemesi dikkat çekiciydi. 38’de Isla’nın sürüklediği akında ceza sahasında unutulan Frey, topu kaleci Didillon’a nişanlamıştı. İlk yarının sonunda Kums’un direkte patlayan frikiği yürekleri ağızlara getirmişti.
İkinci devre golle başlıyordu. Sağdan gelen Bakkali, 49’da soluyla şiir gibi bitirmişti. Tam umu Kaf Dağı’nın ardında derken, 53’te rakibin ikramını boş geçmeyen Frey farkı bire indirmişti. İsviçreli sonunda şeytanın bacağını kırmıştı. 57’de organize gelen Kanarya, Hasan Ali’nin ayağından skoru eşitliyordu. Beş dakikada işler değişmiş; kâbus gibi başlayan devre bir anda tatlı bir rüyaya dönmüştü.

Genç Anderlecht peş peşe yediği gollerin moral bozukluğuyla oyundan düşerken, Kanarya kontrolü ele geçirmişti. Son çeyrekte Benzia’yı çıkaran Cocu, bir manada altın tepside önüne gelen fırsatı tepmişti. O çıktıktan sonra maç kilitlenmiş, dört gollü karşılaşma berabere bitmişti.

İki farkla geriye düşen Fenerbahçe, Brüksel’den puan çıkararak grupta ikincilik konusunda önemli bir adım attı. Sarı-lacivertlilerin pes etmemesi ve son bölümdeki fizik kondisyonu dikkat çekiciydi. Bu konuda çok eleştirilen Hollandalı hocanın hakkını teslim etmeli. Tabii eklemeli, Anderlecht adeta kendi ayağına sıkıp o ilk golü hediye etmese, sanki tüm manşetleri Cocu süsleyecekti ya neyse…