Fenerbahçe zorlu Konyaspor deplasmanından üç puanla çıktı. Rakibini Eljif Elmas'ın golüyle 1-0 mağlup eden sarı-lacivertliler 3 maç aranın ardından galibiyetle tanıştı

İlaç gibi galibiyet!

Mevlana'nın kentinde kritik viraj... Bir tarafta ligin ne oynadığı üç aşağı beş yukarı en bilinen ekiplerinden Konyaspor, diğer yanda sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe... Ezeli rakiplerinin kazandığı haftada sarı-lacivertliler muhakkak üç puan kovalıyor. Aksi takdirde bardağın taşması bekleniyor.

Ev sahibinde şüphesiz yüzler gülüyor. Rıza Çalımbay idaresinde yeşil-beyazlılar santra öncesinde ligin tek namağlup ekibi durumda. Deneyimli hoca, üst üste üç yenilgi alan İstanbul ekibine karşı çift forvet Yatabare ve Jahovic'le başlıyor.

Bu zorlu deplasmanda Cocu'nun tercihleri merak ediliyordu. Hollandalı hoca yeni transferlerden Benzia ile Jailson'u ilk kez sahaya sürerken, sol bekte İsmail, kanatta Aatıf yer alıyor. Beşinci haftada henüz ideal 11'ini bulamayan teknik direktör belli ki aramaya devam ediyor. Tam da bu kontrada akıllara milli maç arasında neden hazırlık maçı yapılmadığı sorusu akıllara geliyor. Bakalım oyuncular yabancılık çekecek mi...

Mücadele sahalarda görmek istediğimiz hareketlerden biriyle demir alıyor, seremonide otizme dikkat çekiliyordu. Ev sahibi hafta içinde de hasılatı otizmli bireylerin eğitimine bağışlayacağını duyurmuş, ayakta alkışlanmıştı.

Dengeli başlayan maçın ilk ciddi akını 28'de Milosevic'in direkten sekip auta giden şutuydu. Mehmet Topal'ın uzaklardan füzesi olmasa da Slimani'nin Serkan'ı geçemediği pozisyon, ilk devrenin en kritik anıydı. Fırsatı doğuran ise Konyaspor'un ikramıydı. Yarı boyunca ev sahibinin ne yapmak istediğini aşikârdı da peki deplasman ekibi? Kanarya'da birbirine alışık olmayan oyuncular bocalamış durmuştu.

Soyunma odasından etkili dönen Fenerbahçe'ydi. Benzia'nın frikiği Topal'dan dönmese, tabela 49'da değişebilirdi. 58'de Skubic'in şutuna Harun son anda uzanıyordu. Akabindeki kornerde Harun çizgiden çıkarıyor, topun canı adeta gol olmak istemiyordu. Müsait durumda Yatabare'nin volesi kaleyi yalıyordu.

Aatıf'ın yerine Elif'i alan Cocu, 67'de istediğini almıştı. Benzia'nın akıl dolu pasını bitiren genç oyuncu takımını öne geçirmiş, belki de hocasını ipten almıştı. 80'de soldan iyi gelen Kanarya fişi çekemiyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, sarı-lacivertliler zorlu deplasmandan üç puanla dönüyor, beşinci hafta itibarı ile yenilgisiz takım kalmıyordu.

Konyaspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi yoksa puan sanki cepteydi. Fenerbahçe derseniz, derbi öncesi bu galibiyet ilaç! Benzia kalitesini gösterirken, Cocu rahat nefes aldı. Söylemeye herhalde gerek yok, bu oyun Beşiktaş'a yetmez.