PremIer Lig’de heyecan tüm hızıyla devam ederken, Arsenal son haftalarda sergilediği futbolla toparlanma sürecine girdi. Birkaç haftadır sahaya iyi bir futbol yansıtan Kuzey Londra temsilcisi son olarak ligin kalbur üstü ekipleri arasında yer alan Bournemouth’u 5-1’lik skorla mağlup etti. Arsenal’in şaşalı galibiyeti sonrası teknik direktör Unai Emery ve kaleci Bernd Leno’yla konuştuk. ‘DERBİYE HAZIRIZ’ Emery, […]

“İyi bir takım olduğumuzu gösterdik”

PremIer Lig’de heyecan tüm hızıyla devam ederken, Arsenal son haftalarda sergilediği futbolla toparlanma sürecine girdi. Birkaç haftadır sahaya iyi bir futbol yansıtan Kuzey Londra temsilcisi son olarak ligin kalbur üstü ekipleri arasında yer alan Bournemouth’u 5-1’lik skorla mağlup etti. Arsenal’in şaşalı galibiyeti sonrası teknik direktör Unai Emery ve kaleci Bernd Leno’yla konuştuk.

‘DERBİYE HAZIRIZ’

Emery, Bournemouth karşısında sergiledikleri performansla iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini belirterek, sezonun kalan bölümüne de bu performansı sahaya yansıtmak istediklerini söyledi. Özellikle yarın Tottenham’a karşı çok önemli bir derbi maça çıkacaklarının altını çizen İspanyol teknik adam, bu maça özel hazırlandıklarını, kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. Tottenham ile aralarındaki rekabetin özel olduğunu söyleyen Emery, “Bunun taraftar için öneminin farkındayız ilk maçta olduğu gibi sahadan üç puanla ayrılan taraf biz olacağız” diye konuştu.

‘TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM’

Takımdaki farklı oyuncuların artan performansından çok memnun olduğunu belirten Emery, Mesut Özil’in Bournemouth maçındaki oyununun çok olumlu olduğunu söyledi ve ekledi: “Oyuncularım şu üç maçlık periyotta harika bir performans gösterdi onlarla gurur duyuyorum. Rotasyonda birçok oyuncuyu kullandık ve hepsi sahada çok iyi gözüktü. Özellikle Mesut bugün çok iyiydi. Hem hücumda hem savunmada harika işler yaptı. O özel bir oyuncu ve böyle oynamaya devam ederse bizim için bulunmaz bir nimet.”

‘TUTARLI BİR OYUN LAZIM’

Sezon başında inişli çıkışlı bir grafik yaşadıklarını ancak son dönemde yükselen bir grafikleri olduğunu ve bunun pozitif bir hava oluşturduğunu ifade eden 47 yaşındaki antrenör: “Tutarlı bir oyun sergilememiz gerekiyor ve sakin olmamamız gerek. Bunu yapabilecek kapasitedeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Unai Emery

LENO: DAHA İYİ OLMALIYIZ

Kuzey Londra ekibinin bu sezon başında Bayer Leverkusen’den 25 milyon sterlin ödeyerek kadrosuna kattığı Alman file bekçisi Bernd Leno ise Bournemouth maçında ortaya koydukları oyunun sezonun geri kalan bölümü için iyi bir örnek oluşturduğunu belirterek, “İyi gidiyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için, daha iyi olmalıyız. Ligi en iyi pozisyonda bitirip, Avrupa Ligi’ni kazanmak istiyoruz. Bunu başarabilecek seviyede bir takımız” ifadelerini kullandı.

***

Unai Emery kimdir?

2004’te futbolu bıraktığı kulüp olan Lorca Deportiva’da antrenörlük kariyerine başlayan Unai Emery, burada iki yıl çalıştıktan sonra 2006’da Almería’nın başına geçti. Bu takımın 2007-2008 sezonunda tarihinde ilk kez La Liga’ya yükselmesinde önemli rol oynayan Emery, Ronald Keomen’ın yerine Valencia’nın teknik direktörlüğüne getirildi. Valencia’nın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu dönemde 4 yıl takımın başında kalan Emery, kısa bir dönem Spartak Moskova’yı çalıştırdıktan sonra Sevilla’nın başına geçti. Ününü bu kulüpte yakaladığı başarılarla artıran İspanyol teknik adam, burada iki kez Avrupa Ligi’ni kazanma başarısı gösterdi. Sevilla’daki çıkışının ardından Avrupa’nın en fazla para harcayan takımlarından biri olan Paris Saint-Germain’in başına geçen Emery, burada iki Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı. Emery bu sezonun başından bu yana Arsenal’i çalıştırıyor.