Evinde ağırladığı Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda 2 önemli puan bıraktı. Kanarya, Beşiktaş’ın bugün kazanması halinde maç eksiğiyle rakibinin 6 puan gerisine düşecek

Lider Beşiktaş’ın takipçisi Fenerbahçe, puan tablosunun rahat ekiplerinden Osmanlıspor’u ağırlıyor. Bir tarafta sezonun kendi stadında mağlup olmamış tek takımı, öbür yanda sekiz maçtır yenilmeyen ligin yenisi. Bir manada da zıt karakterlilerin randevusu: Topa en çok sahip olanlardan iç saha canavarı, topa en az sahip olan kontra ustasına karşı...

En son 17 Mart’ta bırakmıştık Kanarya’yı. Ivan Bebek adını hafızalarımıza kazıdığımız Braga karşılaşmasından sonra derbi ertelendiği için futbola hasret kalan ev sahibi, serisini sürdürmenin peşinde. Teknik direktör Vitor Pereira Caner’in yerine Hasan Ali, Nani’nin yerine de Alper’i sahaya sürmüş. Milli maçlarda göz dolduran Ozan Tufan da çimlerde. Portekizli hoca hem forma adaletini kovalamış gibi gözüküyor, hem de rakibin hızlı çıkışlarına mani olmak istiyor. Bu arada Fernandao kulübede oturuyor, van Persie ilk 11’de başlıyor.

Durgundu ilk dakikalar. Taraflar birbirini tartıyor, karşılıklı tedbirler dikkat çekiyordu. Sıkışan oyunda duran toplar her zamanki gibi önem kazanıyordu. İşte van Persie’nin 28. dakikada sağdan kestiği serbest atışta oluşan karambol tribünleri heyecanlandırıyordu. Hemen akabinde kullanılan kornerde Mehmet Topal’ın yakın mesafeden şutu kaleyi yalıyordu. Uçan Hollandalı’nın güzel frikiği ilk yarının son ciddi fırsatıydı.

İlk devre bu sezon sergilediği performanstan uzak görünen deplasman ekibinde, eski takımına karşı oynayan Webo etkisizdi. İkinci 45 dakikada Mustafa Reşit Akçay’dan Rusescu hamlesi beklenedursun, Pereira’nın müdahaleleri merak ediliyordu.

46’da Diego, Josef’in yerine oyundaydı. Sarı-lacivertiler giderek baskısını artırıyordu. 62’de Portekizli hoca Nani ile Fernandao’yu sahaya sürüyor; Ozan ile Alper’i çıkarıyordu.

70’te de beklenen olmuş, Rusescu Webo’nun yerine girmişti. Her iki hoca da hamlelerini yapan satranççılar gibiydi. 73’te Nani’nin ortasını Kjaer bitirememişti. Tek kaleye dönen oyunda stres artmıştı. 90’da Volkan’ın ikramını Rusescu değerlendiremeyince anlamıştık, maçtan gol sesi çıkmayacağını. Ani gelişen pozisyonda Rumen oyuncu biraz dikkatli olsa boş kaleyi bulabilirdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe şampiyonluk yolunda çok önemli iki puan kaybetti. Bakalım Beşiktaş bu fırsatı değerlendirebilecek mi?

kadikoy-de-derin-sessizlik-125760-1.