Fenerbahçe normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 biten maçta Başakşehir’e penaltılarla 10-9’luk skorla mağlup oldu ve Türkiye Kupası’na veda etti

Kanarya için sezonun sonu

Kupa akşamı... Bir köşede Fenerbahçe, diğer tarafta Medipol Başakşehir... 2-2’nin rövanşında iki takım da final bileti kovalıyor. Şüphesiz taraftarına bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Kanarya için telafi şansı: Bu organizasyonda kazanılacak bir zafer, teselli ikramiyesinden çok daha fazlası! Deplasman ekibi cephesinde ise yüzler gülüyor, Mayıs ayına her iki kulvarda da umutla giren Abdullah Avcı’nın öğrencileri masalı sürdürmeyi hedefliyor.

Dick Advocaat bu kritik mücadeleye vatandaşı Robin van Persie ile başlıyor. Savunmanın sağında eleştirilen Şener oynuyor. Bir süredir verimsiz bir görüntü çizen Lens’in göstereceği performans merak ediliyor. Malum onun sessizliği Fenerbahçe’nin hücumunun yer yer durmasına neden olmuş durumda.

Rize’deki kavgada ceza aldıktan sonra affedilen Yalçın ile yedek kaleci Ufuk, kulübede yerlerini almış. O elim olay da böyle sonlandırılıyor, tam bize yakışan bir şekilde! Dayak yiyen meslektaşlarımıza yine geçmiş olsun demeli, karşılaşmaya dönmeli...

Tempolu geçiliyordu ilk dakikalar. Pazar günkü hayati Trabzon deplasmanı öncesi Başakşehir, acaba kürekleri aheste çekecek mi derken, 10’da öne geçebilirlerdi. Volkan Demirel Visca’nın ters vuruşunu harika çıkarmıştı.

23’te bomboş durumdaki van Persie sevdiği sol pabucuyla belki de kariyerinin en kötü şutunu atmıştı. Aynı oyuncu 27’de bu sefer sağıyla bitirememişti. Hollandalı gününde olsa fark ikiydi! 43’te Emre Belözoğlu ıslak zeminin de yardımıyla Volkan’ı avlamıştı. Deneyimli oyuncu golünü kutlamazken, ağlamaklı suratı görülmeye değerdi; sanki vurduğuna pişman olmuş gibiydi.

İkinci yarının başlarında Başakşehir istediğini yapıyor, 60’tan sonra tempo iyice düşüyordu. Tur için ağları bulmak zorunda olan Kanarya bir türlü bastıramıyordu. 70’te bir anda skora denge geliyordu. Lens’in muz ortasını Sow güzel bitirmişti. Artık gole ihtiyacı olan Abdullah Hoca Mossoro’yu çıkarıyor, Pektemek’i oyuna alıyordu. Kaybedecek bir şeyi olmayan başarılı hoca, 10 dakika sonra kalan iki değişikliği yapıp üçlüye dönmüştü.

Ya herru ya merru diye yüklenen deplasman ekibi, 86’da yine öndeydi. Sonradan forma şansı bulanlardan Mustafa Pektemek bırakmış, eski Fenerbahçeli Holmen güzel vurmuştu. Hemen akabinde oyuna sonradan girenlerden Ozan skoru eşitlemişti. Son anlarda Epureanu’nun kafası direkten auta sekince maç uzamıştı.

Uzatmalarda Başakşehir daha arzuluydu. Kanarya’ya göre fizik kaliteleri dikkat çekiyordu. Volkan Demirel yaptığı arka arkaya kurtarışlarla takımını ayakta tutuyordu. Yorgunluktan oyuncular adım atamıyor, bazı oyuncular ufak sorunlar yaşıyordu. Başka gol olmayınca penaltılara geçiliyordu. Beyaz noktadan daha az hata yapan Başakşehir, 26. penaltıda istediğini alıyordu.

Her iki ekibi de gösterdikleri mücadele için ayakta alkışlamalı!