Şampiyonluk şansı kalmayan Beşiktaş, deplasmanda Osmanlıspor'u 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi iddiasını son haftaya taşıdı

Kartal havlu atmadı!

Ankara'da kritik viraj... Bir tarafta lige tutunmaya çalışan Osmanlıspor, öbür köşede şampiyonluğu kaçırsa da hâlâ devler arenası için ikinci sırayı kovalayan Beşiktaş... Öyle bir randevu ki telafisi yok, öyle bir karşılaşma ki stresi çok! Kazananın rüyaları devam edecek, beraberlik belki ikisine de yetmeyecek.

Tamam mı devam mı maçına İrfan Buz, sahaya üç stoperle çıkıyor. Yalçın, Numan ve Anıl... Güçlü rakiplerine karşı belli ki vidaları sıkmayı hedefleyen teknik direktörün kozları Regattin, Aminu ve Serdar. Ligin dibindeki tüm takımlar Kartal için dua ediyor olsa gerek.

Başkente oldukça eksik bir kadroyla giden siyah-beyazlılarda Caner ve Adriano'nun yokluğunda Necip sol beke çekilmiş. Medel ile Vida savunmada, Tolgay ile Oğuzhan orta sahada. Bu sezon bekleneni veremeyen Lens ile pek izleyemediğimiz Larin'in performansı özellikle merak ediliyor.

İlk düdükle birlikte iki takımın planı anında belli oluyordu. Deplasman ekibi topa hâkim olacak, ev sahibi savunma arkasına adam kaçıracaktı...

Henüz dakikalar 6'yı gösterirken, başkentliler öndeydi. Hızlı gelişen akında Medel sektiriyor, bir anda Fabri ile karşı karşıya kalan Serdar Gürler ağları buluyordu. Geriye düşen Beşiktaş, çok geçmeden Larin'in kafasıyla gole yaklaşıyordu. Oğuzhan ile Tolgay ikilisi defansif olarak yumuşak kalıyor, Osmanlıspor kaptığı toplarla kolay geliyordu.

İlk yarının sonlarında Tolgay çıkmış, Mustafa Pektemek girmişti. Şenol Güneş Talisca'yı geriye atmış, forvetleri ikilemişti. Deneyimli hocanın bu maç özelinde eli kolu bağlıydı. Kulübe, Beşiktaş standartları düşünülünce tam takır kuru bakır sayılırdı.

İkinci devreye Lens sol bek, Necip ön liberoda başlıyordu. 47'de onun soldan sürüklediği akında Larin'in vuruşu Anıl'dan sekip ağlara gitmişti. Hemen akabinde Umar Aminu'nun vuruşu direkle dans etmiş, Medel'in çizgideki müdahalesi akıllara gol çizgisi teknolojisini düşürmüştü. 50'de Mustafa göğsüyle ağları bulduğunda, bu sezon Beşiktaş'ın gol atan ilk Türk oyuncusu olmuştu.

56'da Vida'nın sektirdiği topa röveşatayı yapıştıran Serdar skoru eşitliyordu. Son yarım saatte orta sahalar çabuk geçiliyor, her iki kalede de önemli pozisyonlar yaşanıyordu. Larin'in yerine giren Vagner Love, ikinci 45 dakikada şov yapan Oğuzhan'ın enfes ikramını değerlendirememişti. 80'de Gökhan'ın ortasına kafayı vuran Love, takımını yeniden öne geçirmişti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca üç puan Kartal'ın olmuştu.

Beşiktaş bu galibiyetle Devler Ligi ümitlerini son haftaya taşıdı. Güneş'in bu kadar eksiklerle yaptıkları hakikaten derslikti. Osmanlıspor deseniz, onlar Akhisarspor'un Kayseri'de yenilmesini bekleyecekler. Son çeyrekte İrfan Buz'un tehditkâr Aminu'yu çıkarıp savunma oyuncusu Maxsö'yü sahaya sürmesi maçın dönüm noktasıydı. Bir hoca mücadeleyi kazanmak için hamle üstüne hamle yaparken, diğeri belki de kendi eliyle verdi ya neyse...