Beşiktaş, Konya’da ağırladığı Trabzonspor’u oynadığı kusursuza yakın futbolla 3-0 devirdi. Siyah-beyazlılar bu skorla ligdeki üst üste 4. galibiyetini alıp liderliğini perçinledi

Kartal yüksek uçuşta: 3-0

Son haftaların yakışıklıları birbirine karşı... Bir tarafta sezonun başından beri gösterdiği performansla dikkat çeken Beşiktaş, öbür köşede Ersun Yanal’ın gelişiyle birlikte bambaşka bir havaya bürünen Trabzonspor. Konya Büyükşehir Torku Arena’daki düello Mete Kalkavan’ın ilk düdüğüyle başlıyor.

Harika bir zeminde demir aldı karşılaşma, muhteşem tribünler önünde. Mevlana’nın şehrindeki siyah-beyazlı taraftarlar belki de inşaatı süren Vodafone Arena’nın müjdecisi gibiydi. Sahi o stadyum ne zaman bitecek? Neyse bunu sormamalı tıpkı Süleyman Seba’nın adının Kartal’ın yeni yuvasına verilmesinin düşünülmediği gibi...

Henüz dakikalar 5’i gösterirken, tabela değişiyordu. Fatih kendisine atılan geri pasını kötü uzaklaştırıyor, topu kontrol eden Veli Kavlak adeta Messi’ye nazire yapıyordu. Orta saha oyuncusu sanki takım arkadaşı Olcay Şahan’ın “müthiş sol ayağımla yapıştırdım” sözüne nanik yapmıştı.

21’de Papadopoulos meşin yuvarlağı taca atmak yerine ayağında geveleyince, Olcay’a gün doğmuştu. Topu söken futbolcunun ortasında altıpastan topukla dokunan Demba Ba farkı ikiye çıkarmıştı.

Trabzonspor bir türlü istediğini oynayamıyordu. Mehmet Ekici geldiği ilk günden beri en etkisiz gününü yaşarken, Yanal yanında oturttuğu Constant’ı 35’te sahaya sürüyordu. Acaba geç kalmış mıydı...

Sakatlanan Ba’nın yerine ikinci devrenin başında Mustafa Pektemek’i sahaya sürmüştü Bilic. İki taraf da istekliydi. Skor avantajıyla Kartal daha etkili pozisyonlar buluyordu. 60’da savunmanın arkasına kaçan Gökhan Töre kendisi vurmak yerine kaleye beş adımda birbirini marke eden arkadaşlarını bulsa gol olması işten bile değildi. Yıldız oyuncunun şutunu Medjani çizgiden çıkarmıştı.
Talihsiz Pektemek ambulansla sahayı terk ediyor, futbolseverlerin damağındaki tat buruklaşıyordu. 84’te Serdar Musa’dan topu söküp Sosa’yı buluyor, maestronun al da at dediği Cenk fişi çekiyordu: 3-0.

Bu sonuçla Beşiktaş liderliğini sürdürürken, Trabzonspor ağır yara aldı. Hastanelik olan oyuncusu için izin alıp sahaya giren Bilic’in fendi Yanal’ı yendi. Siyah-beyazlıların zirve yarışında İstanbullu ezeli rakiplerine karşı da aynı performansı göstermesinde fayda var. Derbilerde kazanılan puanlar şampiyonu tayin edebilir.