Trabzonspor, Süper Lig'deki en yakın rakibi Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 60 yapan bordo-mavililer Konya'yla arasındaki farkı 12 puana çıkardı ve şampiyonluğa çok yaklaştı.

Mutlu son yakın

Karadeniz’de zirvede düello zamanı! Bir tarafta lider Trabzonspor, diğer yanda takipçisi Konyaspor… Öyle bir maç ki ev sahibi kazanırsa, şampiyonluk yolunda iyice rahatlayacak; deplasman ekibi üç puanı alırsa, bir anda iki takım arasında makas kapanacak.

Bordo-mavililerde Abdullah Avcı, yerli rotasyonunda ligin en iyi kalecisi Uğurcan dışında Dorukhan ve Abdülkadir’le başlıyor. Deneyimli hoca, bu kritik mücadelede orta sahada çift ciğerli Siopis’e güvenmiş durumda. Bakasetas-Abdülkadir Ömür-Visca-Nwakaeme- Cornelius beşlisi şüphesiz dosta güven, rakibe korku veriyor. Yıllardır şampiyonluğa hasret olan Trabzonspor, taraftarının önünde galip gelerek işi bitirmeyi hedefliyor.

İkinciliğe demir atan yeşil-beyazlılar buraya galibiyet parolasıyla çıkıyor. Elim bir kazada hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ın vefatından sonra savunmaya Abdülkerim’in partneri olarak Adil’i yerleştiren İlhan Palut, şüphesiz memleketin en heyecan veren hocalarından biri durumunda. Başarılı hocanın bu maç özelinde yapacağı hamleler merak ediliyor.

Dolu tribünler önünde demir aldı maç. Stadyumdaki ambiyans sahaya da yansıyor, oyuncuların iştahı gözlerinden okunuyordu. Gol için lider sadece 13 dakika beklemişti. Sol kanatta rakibinden topu söken Cornelius’un akıllı pasını alan Visca, soluyla güzel bitirmişti. Boşnak yıldız, gösterdiği performansla kente baharı erken getirmeye kararlı gibiydi.

23’teki kornerde Trabzonspor neredeyse tabelayı bir kez daha değiştiriyordu. Cornelius’un kafası direğe çarpıp auta çıkmıştı. 30’taki frikikte bu sefer Bakasetas’ın füzesi üst direkten auta gidiyordu. Ev sahibi rakip kaleyi zorlamaya devam ediyordu. Palut’un talebelerindeyse özellikle sağ kanatta Michalak dikkat çekiyordu. Devre sanki yarım saat sürmüştü; özellikle ev sahibinin oynadığı tempolu futbol gözlerimizin pasını silmişti.

İkinci 45 dakikaya daha iyi başlayan bu sefer deplasman ekibiydi. Fakat Palut’un talebeleri rakip ceza sahasına bir türlü giremiyordu. Bordo-mavililerin takım savunması kusursuz işliyordu. 67’de fark ikiydi. Ceza sahasında topla dans eden Nwakaeme, Visca’ya ‘al da at’ demişti. 83’teki kornerde gelen topa muhteşem vuran Cikalleshi ağları buluyordu. Kalan sınırlı sürede yeşil-beyazlılar bir gol daha bulamıyor, üç puan bordo-mavililerin oluyordu.

Bu galibiyetle Trabzonspor, artık şampiyonluğa yürümüyor; adeta koşuyor. İkinci goldeki Nwakaeme’nin resitali, yıllarca jenerikleri süsleyecek gibi. Konyaspor’a gelince… İkinci yarı ellerinden geleni yaptılar, lideri oldukça zorladılar.

Ligin niye en tepesinde olduklarını bizlere gösteren iki takıma da, hocalarına da teşekkürü borç bilmeli. Gözümüzün pasını sildiler; sağ olsunlar!