Championship’te West Bromwich forması giyen başarılı bir sezon geçiren Okay Yokuşlu, İngiltere’de oyunun çok daha kaliteli olduğunu belirtti ve ekledi: “Türkiye ile İngiltere arasındaki en önemli fark tempo.”

Okay Yokuşlu, BirGün'e konuştu: İngiltere'de oyun daha kaliteli

Kariyerine Karşıyaka altyapısında başlayan ve buradan Altay’a geçiş yapan Okay Yokuşlu, 2011’de 1 milyon avro bonservis bedeliyle Kayserispor’a transfer oldu. Kayserispor’da 4 sene forma giyen Okay Yokuşlu, performansıyla büyük kulüplerin dikkatini çekti. 2015-2016 sezonunun başında 2 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor’un yolunu tutan başarılı orta saha burada sergilediği performansla ulusal takıma çağrıldı ve ulusal formayla ilk maçına 17 Kasım 2015’te çıktı.

Oyununu geliştirmeye devam eden ve beş büyük ligdeki takımların dikkatini çeken Okay, 2018-2019 sezonunun başında 6 milyon avro karşılığında La Liga takımı Celta Vigo’ya transfer oldu. 2020-2021 sezonunun devre arasında şimdiki takımı West Bromwich ile Premier Lig deneyimi yaşayan Okay Yokuşlu, sergilediği performansla beğeni topladı. Kısa süren Getafe macerasının ardından bu sezonun Championship ekiplerinden West Bromwich’e transfer oldu. Avrupa futbolunda uzun süredir yer alan Okay, zorlu geçen ve 2-0 kazandıkları Preston North End karşılaşması sonrası sorularımızı yanıtladı.

>> Son yedi maçın altısını kazandınız. Oldukça formdasınız, Premier Lig yolunda düşüncelerin neler?

Böylesine zorlu bir ligde yedi maçta altı galibiyet oldukça zorlu bir iş. Bunu yapan sadece bir iki takım var. İyi başlamadığımız bir sezonda böyle bir başarı yakalamak ayrıca gurur verici. Yeni hocamız göreve geldikten sonra bütün takım oyuna katkı vermeye başladı ve bu da birçok şeyi değiştirdi. Sezon sonuna kadar bu form grafiğini sürdürüp Premier Lig’e yükselmek istiyoruz.

>> Daha önce Primer Lig’de dahil olmak üzere La Liga ve Türkiye’de forma giydin. Bu ligleri göz önüne alınca Championship’i nasıl tanımlarsın?

Burası çok farklı bir lig. En önemli detay ise maç sıklığı. Tam 46 maçın oynandığı bir lig dile kolay. O yüzden sürprize oldukça açık, bir maç kaybedince veya kazanınca sıralamada oldukça dramatik değişiklikler yaşayabiliyorsun. O yüzden hata payı yok denecek kadar az. En büyük zorluğun ise maç temposu olduğunu söyleyebilirim.

Okay Yokuşlu ve Ziya AdnanOkay Yokuşlu ve Ziya Adnan

>> Bu yoğun tempoda antrenman yapma şansınız oluyor mu?

Pek fazla olmuyor. Zaten iki günde bir maç oluyor. Arada kalan günleri de daha çok rejenarasyon ve taktik idmanlarıyla geçiriyoruz.

>> Peki Türkiye Ligi’yle Championship arasında en büyük fark ne?

Bence en büyük fark oyun temposu. Oyun çok daha hızlı oynanıyor ve çok daha az duruyor ve bu oldukça olumlu bir şey. Futbolcular da bu durumun farkında gereksiz yere kendini yere atma, zaman geçirme gibi işlere girişmiyorlar. Bu da futbolun kalitesini bir hayli yükseltiyor, hakemin de işi kolaylaşıyor böylece.

>> Maçta çok şık bir gole imza attın ve bu sezonki üçüncü golünü kaydettin. O mesafeden şut çekmek için teknik direktöründen özel bir talimat aldın mı?

Dürüst olmak gerekirse bu hocanın verdiği bir talimat değil. Biz savunmayı önde kuran ve topu rakibin yarı sahasında kazanmaya çalışan bir takımız. Topu kazandıktan sonra iyi bir şut çıkardım ve gol oldu.

>> Son olarak West Bromwich’in bu sezonki hedefi nedir?

Tabii ki Premier Lig’e çıkmak. Ancak maç maç bakıyoruz. Önümüzde uzun bir sezon var, aynı form grafiğini sürdürerek bu hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.