Haftanın Takımı: Arsenal
Liverpool karşısında sahaya çıkan ilk 11’de sadece iki futbolcusu 25 yaş üstündeydi. Geçen hafta zirveye oynayan Tottenham Hotspur’u deviren takım Pazar maçında Liverpool’u da üstün oynadığı maçta üç golle geçti. Liverpool karşısında son dört lig maçını kaybeden takım bu kez sevdalılarını müthiş futboluyla sevindirdi. 9 maçta topladıkları 23 puanla ligin zirvesindeler ancak yol uzun ve önüne geleni gole boğan Manchester City peşlerinde. Son sekiz günde kazandıkları iki maça bakarak bu sezon müthiş gelişim sağladıkları aşikâr, Saka, Martinelli, Odegaard, Jesus’dan oluşan forvet hattı bu sezon çok takımın canını yakar.

Haftanın Hayal Kırıklığı: Liverpool
Son iki maçta kalelerinde altı gol gördüler. Jürgen Klopp ‘un takımı, Arsenal karşısında kupa tekrarı için kalesini acemice savunmaya çalışan bir alt lig takımına benziyordu. Arsenal’in süratli forvet hattı karşısında Liverpool’u savunması başarısız bir sınavdan geçti. Savunmanın sağında Trent-Alexander Arnold ofansif olarak iyi görünse de Martinelll karşısında savunmada zayıf kaldı. Jurgen Klopp ‘un 4-3-3 yerine iki orta saha ve dört forvet oyuncusu ile maça çıkması hüsranı hazırlayan faktörlerden.

Haftanın Teknik Direktörü: Mikel Arteta (ARSENAL)
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni son maçlarda kaçıran takımın hocası yaz transferinde akılcı çalışmaların yardımıyla sezona müthiş başlangıcın mimarı oldu. Arsene Wenger sonrası uzun duraklayış döneminden sonra Emirates Stadı müdavimlerinin yüzünü güldürmeyi başardı. Gençlere verdiği önem, sahada yarattığı çalışkan, enerji yüklü genç takımı izlemesi keyif veriyor. Onun başındaki Arsenal’de hâlâ yapılması gereken işler var ama bu sezon kaydettikleri ilerleme takdire şayan.

premier-lig-de-haftanin-panoramasi-1074682-1.

Haftanın Futbolcusu: Martinelli (ARSENAL)
Liverpool’un hocası Jurgen Klopp, Martinelli’ye olan hayranlığını maç öncesinde dile getirmişti. 21 yaşındaki Brezilyalı sol kanat Klopp’u haklı çıkardı, karşısında oynayan Alexander-Arnold’a zor anlar yaşatırken Klopp Arnold’u oyundan almak zorunda kaldı. Liverpool karşısında alınan galibiyette kilit isimdi. Sakatlık yaşamadığı takdirde bu sezon adından çok söz ettirir.

Haftanın yürek burkan hikâyesi: Enock Mwepu’nun futbola vedası
Brighton orta saha oyuncusu Enock Mwepu, kalıtsal bir kalp rahatsızlığı nedeniyle 24 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldı. Kulüp, Mwepu’nun oynamaya devam etmesi halinde "potansiyel olarak ölümcül bir kalp krizi geçirme riskinin çok yüksek" olacağını söyledi.