Haftanın Takımı: Newcastle United

Zorlu Tottenham deplasmanından üç puan çıkarırken ligde 4. Sıraya yükseliyordu siyah beyazlılar. Tottenham karşısında ilk 15 dakika dışında sahayı daha iyi parselleyen, daha iyi organize olan Newcastle bileğinin hakkıyla kazanırken sahip olduğu parasal güç ve takımın başındaki Eddie Howe ile gelecek sezonlarda zirveye oynayacak takım görüntüsündeydi. Devreyi iki golle önde kapatırken sahanın her bölgesinde daha yaratıcı, kalesini iyi savunan bir takım izledi Tottenham Hotspur Stadı’nın dolduran 62 bin taraftar. Yükselişlerini izlemeye devam…

Haftanın Teknik Direktörü: Eddie Howe (Newcastle UNITED)

Yakında 45 yaşını kutlayacak futbolun sevilen, mütevazi, yıldız transferi yerine kendi yıldızını yaratmaya inanan teknik direktörü. 8 Kasım 2021’de Newcastle’ın başına getirildiğinde siyah beyazlılar lige tutunmaya çalışan vasat takım görüntüsündeydi. Newcastle’da eski takımı AFC Bournemouth’tan transfer ettiği Callum Wilson, Matt Ritchie ve Ryan Fraser gibi eski oyuncularıyla devrim yaratırken kulüplerin gelirlerinin büyük oranda düştüğü Covid illeti zamanlarında maaşında kesintiyi kabul eden ilk teknik direktör olması kayda değer.

Haftanın Futbolcusu: Bruno Guimares (Newcastle UNITED)

Ocak transferinde Lyon’dan 40 milyon sterlin bedelle kadroya katılan 24 yaşındaki ofansif orta saha bu sezon Newcastle formasıyla parlayanlardan. Tottenham zaferinin ardından maçtan iki gün önce oğlu Matteo’nun dünyaya geldiğini, iki gece uyumadan Tottenham karşısına çıktığını açıklıyordu. Takımı Callum Wilson ve Miguel Almiron’un golleriyle galibiyet elde ederken, neredeyse 90 dakika kusursuz oynadı.

Haftanın Hayal Kırıklıkları: Liverpool ve Conte

Lig sonuncusu Nottingham Forest karşısında topa yüzde 75 oranında sahip olmalarına rağmen gol bulamazken rakibe pozisyonlar veren kırılgan savunmaları, güzel zamanları geride bırakmış vasat orta sahasıyla geçmiş sezonları sevdalılarına mumla aratıyorlar.

Conte’nin Newcastle maçı sonrası basın toplantısında kendisine takımının 2. devrede ilk yarıya kıyasla daha iyi oynadığını, ancak ikinci golü bulamadığını hatırlattım. “Öyle mi düşünüyorsun, oysa biz ilk yarıda daha iyi takımdık, yakaladığımız fırsatları gole çeviremedik” diye diye hayıflandı. Oysa başarılı teknik direktör elindeki futbolcuların gelişimine katkı sağlayan, yıldız transferi yerine kendi yıldızını yaratandır. Hele de elinde Harry Kane ve Son Heung-min gibi müthiş hünerlere sahip oyuncuların varsa.

Haftanın Karması

premier-lig-de-haftanin-panoramasi-1080449-1.