2013 yazında takımdan ayrılan Ferguson’dan sonra beş teknik direktör geldi geçti Manchester United tarihinden, o teknik direktörlerden ikisi David Moyes ve Jose Mourinho, pazar öğleden sonra mağlubiyetlerinin ardından görevden alındı. Futbolun efendi hocası Moyes'in döneminde, Everton karşısında alınan 2-0’lık yenilgi kulübün ilk dört hayalini sonlandırmış, salı günü görevine son verilmişti. Kibir küpü Mourinho’nun United macerası gri bir pazar günü Liverpool karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyet sonrasında sona erdi…

Geçtiğimiz pazar, Düşler Tiyatrosu Old Trafford’da ezeli rakip Liverpool karşısında alınan 5-0’lik yenilgi sonrası Ole Gunnar Solskjaer’in kovulacağına kesin gözüyle bakılıyordu futbol aleminde. Son dört maçtan sadece bir puan çıkarmıştı Solskjaer’in takımı, üstelik önündeki üç maçta Tottenham, Manchester City ve Chelsea ile karşılaşacaktı. 5-0 geriye düştükleri anlarda sosyal medyaya sunu yazmış koyu United taraftarı Usain Bolt, “Bu kâbus bitince biri beni uyandırsın!” Ama beklenen olmadı, “United kariyerimin en karanlık maçı” dediği doksan dakikadan sonra kovulmadı Norveçli, en azından şimdilik. Bu yazının yazıldığı saatlerde 9 maçta 14 puan toplayan Manchester United, 10 maçta 25 puana ulaşan lider Chelsea'nin 11 puan gerisinde yedinci sırada. Velhasıl hikâyesi şairin dizeleri misali, “Eskiden yeterdim kendime, artardım bile, şimdi ne yapsam nafile ve kim demiş ‘can eskimez’ diye, bu can tedirgin tende, can da eskimiş, ben de.”

Bir ekimi daha geride bırakmaya hazırlandığımız, İngiltere’de kış saati uygulamasına geçildiği zamanlarda Manchester United zorlu Tottenham Hotspur deplasmanında. Ev sahibi takımın Kırmızı Şeytanlar’a şansı tutmuyor, Premier Lig tarihinde en fazla maç kaybettikleri rakip (36 maç). Evlerinde oynadıkları son 29 maçın sadece altısını kazanabildiler. Tottenham’da işler iyi gitmiyor, kaybettikleri takdirde Nuno Espirito Santo, 1997-98’de Christian Gross’tan bu yana ilk 10 Premier Lig maçından beşini kaybeden ilk Tottenham hocası olacak, ne diyelim futbolun içinde istenmeyen rekorlar da var. Manchester United kaybettiği takdirde 2015’ten sonra ilk kez ligde arka arkaya üç maçtan puan çıkaramamış olacak. Tüm kupalarda oynadıkları son 21 maçta sadece bir kez kalelerini kapadılar, onların da bariz sıkıntısı savunmada.

Günün son maçında ev sahibi Tottenham 4-2-3-1 dizilişinde, golcüleri kaptan Kane’nin arkasında Lucas Moura, Lo Celso, Son üçlüsü. Misafir Manchester United 3-4-1-2 dizilişinde, ileri uçta Cavani, Ronaldo’nun arkasında oyun kurucuları Fernandes. Orta sahanın etkili ismi Pogba kırmızı kart cezalısı. 39’da öne geçiyor Solskjaer’in takımı, Fernandes’in soldan ortaladığı topu gelişine vurduğu sağ voleyle uzak köşeye gönderen Ronaldo, pozisyonda Tottenham savunmasında Davies topa müdahale edemiyor. Manchester United topa yüzde 48 oranında sahip olduğu, rakip kaleyi 8 kez yokladığı bir dakika uzatılan devreyi tek golle önde kapatıyor.

2. devrenin başında takımlar aynı kadrolarla sahada. 46’da De Gea’nin hatasında Moura’nın pasını gole çeviremiyor Son, Tottenham golden oluyor. 48’de McTominay’nin pasında Ronaldo sert vuruşla topu Lloris’in yanından ağlara gönderiyor ama VAR incelemesi sonucu ofsayt kararı çıkıyor. 54’te Moura’nın yerine Bergwijn’i sahaya sürüyor Tottenham’ın hocası Nuno Espirito, ev sahibi tribünler bu değişiklikten hoşnutsuz. 58’den sonra taraftarının desteğiyle baskıyı kuruyor ev sahibi ama golü bulan United oluyor. 64’te Skipp’in Fernandes’e kaptırdığı topun devamında Ronaldo’nun savunma arkasına enfes pasını Lloris’in üzerinden ağlara gönderen Cavani, United iki farkı yakalıyor. 66’da Tottenham’da Skipp yerini Ndombele’ye bırakıyor. 70’te Manchester United’da değişiklik geliyor, Ronaldo’nun yerine Rashford sahada. Kırmızılı takım takım halinde kapandığı anlarda rakibin topla oynamasına izin veriyor ama pozisyon üretemiyor Tottenham. 86’da fark üçe çıkıyor, Tottenham savunmasının dengesiz yakalandığı pozisyonda Fernandes’in savunma arkasına pasını ağlara gönderen Rashford. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 60.356 taraftarın önünde üç farkla kazanıyor Manchester United, geçen maçta aldıkları farklı yenilgiyi bir nebze olsa da telafi ediyor. Tottenham’a gelince, Manchester United karşısında pozisyon üretemediler, rakip kaleyi bir kez bile bulamadılar. Pochettino döneminin coşkulu, istekli, presi seven takımından çok uzaktalar. Kane'nin bu sezon ligde sadece bir golünün olması takımdaki hoşnutsuzluğun özeti. Maçın adamı, Cristiano Ronaldo…