Charlton Athletic de bu statta oynardı iç saha maçlarını, Ada futbolunun stat paylaşımındaki ilk hikâyesi.

Bir ekim ayı daha geçerken ömürden Premier Lig’de hafta içi maçları, malum yakında o garip Dünya Kupası nedeniyle lig maçlarını takvime sıkıştırmak gerek. O eski statta salı akşamı maçı, ne zaman yolum düşse Güney Londra’nın eski futbol mabedine anlatacak nice unutulmaya yüz tutmuş futbol hikâyesi gelir aklıma. Bilir misiniz, 80’li yılların ortalarından 90’lı yılların başına kadar sevilmeyen komşu Charlton Athletic de bu statta oynardı iç saha maçlarını, Ada futbolunun stat paylaşımındaki ilk hikâyesi. Sonra Charlton şimdilerde tarih olmuş Boleyn Ground’da top koşturduktan sonra The Valley’e kavuştu. Ama misafiri bitmedi Selhurst Park’ın, kiracı değişti, ev sahibi değişmedi; 90’ların başında Charlton’dan sonra Wimbledon FC’ye ev sahipliği yaptı. Velhasıl o eski stadın hikâyesi Özdemir Asaf’ın dizeleri misali, hatırlamadan geçmeyelim: “Ne güzel şarkılar vardı eskiden, gençliğimizi donatırlardı, hep iyi şeyler hatırlatırlardı, geçip gitmiş devirlerden.”

Dönelim maça, ev sahibi Palace rakibine karşı son üç lig maçını kalesinde gol görmeden kazandı. Maçtan üç puan almaları durumunda bir takıma karşı en uzun Premier Lig galibiyet serisini yakalayacaklar.

Ev sahibi 4-3-3 dizilişinde, orta sahada Schlupp, Doucoure, Eze üçlüsünün önünde Edouard, Olise, Zaha. Misafir Wolves aynı dizilişte, orta sahada Nunes, Traore, Neves, ileri uçta Traore, Costa, Podence. İlk bölümde oyunu geriden kuruyor mavi kırmızı Palace, beyaz formalı Wolves savunmada. Henüz 4. dakikada gole yaklaşıyor ev sahibi, Eze’nin pasında Doucoure’nin sağ köşeye giden vuruşunda gole izin vermiyor Wolves kalesinde Jose Sa, son maçların formda kalecisi. Akabinde Wolves atağında Podence’in pasında rakip ceza sahasında Palace kalecisi Guaita’yı yakın mesafeden geçemiyor Costa, net gol pozisyonu. 15 dakikanın sonunda topa daha çok sahip takım Wolves, iki takım da bir kez rakip kaleyi yokluyor. 16’da ilk kornerini kullanıyor Palace, savunmadan gelen Guehi’nin kafa vuruşu isabetsiz. Palace’ın gole yakın oyuncusu Zaha, Semedo’nun yakın markajında. 18’de uzaklardan Neves ile rakip kaleyi yokluyor Wolves, çabuk çıktıkları anlarda etkili beyazlı takım. Devrenin bitimine yakın ikinci gole yaklaşıyor Wolves, Neves’in duran topta vuruşunda direkler gole izin vermiyor. Wolves’un topa yüzde 44 oranında sahip olduğu, rakip kaleyi üç kez yokladığı devre tek gollü üstünlüğüyle kapanıyor.

57’de Wolves atağında Podence’in ortasında Costa’nın kafa vuruşuyla gole yaklaşıyorlar, eski bitiriciliğinden uzak 29 numara. Sonrasında üç değişiklik yapıyor geçici hocaları Steve Davis, orta sahada Moutinho, Boubacar Traore’nin yerine sahada. 67’de enfes ortalıyor sağdan Olise, Edouard’ın röveşatası az farkla dışarı çıkarken kaça gole hayıflanıyor ev sahibi tribünler. 70’te yıkılıyor Selhurst Park, rakip savunmanın dengesiz yakalandığı pozisyonda Edouard rakip ceza sahasında Zaha’nın önüne bırakıyor, kaçırmıyor 11 numara, takımını 2-1 öne geçiriyor.

75’te Wolves’ta Costa’nın yerini Hwang alıyor. 80’de Palace’de Olise, Ayew değişikliği geliyor, aynı dakikada Edouard yerini Mateta’ya bırakıyor. Son bölümde beraberlik için yükleniyor Wolves, 81’de Neves müsait pozisyonda gol vuruşunu yapamıyor. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca geriden gelip 2-1 kazanıyor Palace, Wolves düşme hattının bir basamak üzerine, 17 sıraya geriliyor. Podence, Traore, Neves gibi etkili ayaklara sahipler ama Raul Jimenez’in yokluğunda bitirici santrafor eksiklikleri aşikâr. Maçın adamı Wilfred Zaha.