Fenerbahçe, Osmanlıspor’u Mehmet Topal’ın 90+1’de gelen golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Haftalar sonra galip gelen sarı-lacivertliler bu sonuçla 41 puana yükselirken, tribünler yönetimi protesto etti

Son dakikada derin bir nefes

Kadıköy’de pazar mesaisi... Zirve yarışından ziyadesiyle uzaklaşan Fenerbahçe, ligin en hızlı kontraya çıkan takımlarından Osmanlıspor’un ağırlıyor. Dick Advocaat ile Mustafa Reşit Akçay’ın çimlerdeki satrancı merak ediliyor.

Santra öncesi tüm gözler Lens’e çevrilmiş durumda. Babasını kaybeden Hollandalı futbolcu sahaya ayak basarak ayakta alkışı hak ediyor. Bu sezon ofansif olarak ona bağımlı hale gelen Kanarya’nın kanat oyuncusunun etkili olamadığı maçlarda zorlandığı aşikâr. Ve onun bugünkü halet-i ruhiyesi golden karta her şeye gebe. Seremonide iki takım oyuncularının açtığı “başın sağ olsun” pankartı adeta günü özetliyor. Babasını kaybetmiş olanlar kim bilir burunları sızlayarak ilk düdüğü bekliyor.

Fırtına gibi başladı karşılaşma. Regattin’in direkte patlayan serbest vuruşunu, Lens’in sürüklediği akınlar kovalıyordu. Sarı-lacivertlilerin çilingiri belli ki bugün üç puanı çok istiyordu. İlk çeyrek dilimden sonra o oyundan düşüyor, ev sahibi de kanattan etkili gelemiyordu. Deplasman ekibi fırsatlar bulsa da son vuruşlarda beceriksizdi. Oyun kilitleniyor, ilk 45 dakikadan gol sesi çıkmıyordu.

Advocaat’ın taşlarla oynaması gerekiyordu. Koca devre Fernandao’yu gören yoktu. Ozan Tufan’ın yerine Volkan Şen ikinci yarıya başlıyordu. Arka arkaya pozisyonları harcayan Bifouma şaka gibiydi. Giderek oyunda kalite düşüyor, futbolcuların yaptıkları basit hataların sayısı katlanıyordu. İki takım gözle görülür şekilde birbirini aşağıya çekmişti.

67’de taçtan gol geliyordu. Önce Lens, ardından Fernandao Karcemarskas’ı geçememişti. Hollandalı zor pozisyonda vurmuş; Sambacı boş durumda imkânsızı başarmıştı! Son 20 dakikada van Persie ile Sow’u sahaya süren Hollandalı hoca golü istiyordu. Sakatlanan Kjaer’in yerine Mehmet Topal geçmesiyle orta sahada eksik kalan ev sahibi kalesinde korkulu anlar yaşıyordu. Uzatmalarda kornerden Mehmet Topal tartışmalı bir golle üç puanı getiriyordu.

Galibiyete rağmen tribünlerden yükselen “yönetim istifa” sesleri birçok şeyi anlatıyor olsa gerek. Golün de ortasını yapan Lens’e şapka çıkarmalı ya neyse; günün kahramanı o!