Uğurcan böyle istedi

Seyrantepe’de kritik viraj… Bir tarafta tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray, öbür yanda bir ömür sonra şampiyonluk kovalayan Trabzonspor… İki devin buluşmasında akıllara malum klişe düşüyor; kim bilir can derdine düşmemek için ev sahibinin puan alması gerekiyor. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Fatih Terim’in yerine teknik direktörlük koltuğuna oturduğu günden bu yana çok tartışılan Torrent, birçoklarının beklediği 11’i sahaya sürmüş. Ülkenin sahaya en iyi dokunan hocalarından biri olan meslektaşı karşısında sürprizinin olup olmadığı merak ediliyor. Milli maç arası öncesinde biraz nefes almak isteyen sarı-kırmızılılarda alınacak bir kötü netice daha Burak Elmas yönetiminin üzerindeki baskıyı artıracak gibi duruyor. Son haftalarda oldukça kötü sonuçlar alan Aslan, bakalım zirve yolunda hata yapmak istemeyen Karadeniz ekibi karşısında kükreyebilecek mi?

Üç büyüklerin tel tel döküldüğü sezonda onlara nal toplatan bordo-mavililerde gözler bu büyük randevuya çevrilmiş durumda. Arka arkaya aldığı iki beraberlikle biraz ritim kaybeden Fırtına, ligde zor günler geçiren Galatasaray karşısında tekrar esmeyi hedefliyor. Takipçileri Konyaspor’un da kazandığı günde Abdullah Avcı, ağrıları olan maestro Hamsik’i kulübede tutuyor. Onun yokluğunda orta saha Berat’la Dorukhan’a teslim edilmiş durumda. Visca-Bakasetas-Nwakaeme-Cornelius dörtlüsü şüphesiz dosta güven, rakiplere korku veriyor.

Yoğun kar yağışı altında hızlı başladı mücadele. İki taraf da birbiriyle olduğu kadar havayla da mücadele ediyordu. Emre Kılınç’ın yerde kaldığı tribünler penaltı beklese de karar devamdı. 30’da Denswil’in Kerem’in ayağına bastığı pozisyona VAR yardımıyla penaltı çıkmış, Cicaldau Uğurcan’ı avlamıştı.

40’ta Berkan’ın defanstan seken şutunu muazzam bir refleksle çıkaran Uğurcan’dı. İlk devrenin son bölümünde tempo düşmüştü. İkinci yarı sanki her şeye gebeydi…

İkinci 45 dakikaya Ahmetcan’la Siopis başlayan Avcı, Denswil’le Berat’ı çıkarmıştı. 52’de Dorukhan’ın kaçırdığı Cornelius’un sert şutu kaleyi yalıyordu. Deplasman ekibi giderek baskısını artırıyordu. Hemen akabindeki kornerde Ahmetcan çerçeveyi bulamıyordu.

84’te bordo-mavililer baskısının sonucunu alıyordu. Marcao’nun uzaklaştıramadığı topa Bakasetas müthiş vurmuştu. Hemen akabinde Babel’in vuruşunu Uğurcan güzel çıkarmıştı. 90’da Taylan’ın akıl almaz hatası sonucu topu kapan Visca, fileleri havalandırmıştı. Kalan dakikada başka gol olmayınca, üç puan liderin oluyordu.

Galatasaray harika oynadığı bir devreden sonra devamını getiremedi. Rakiplerinin ilk golünde Marcao’nun, ikincisinde de Taylan’ın ikramı dikkat çekiciydi. Hele Taylan’ın bu kaçıncı hatası ya neyse… Milli maç arasından sonra bu takıma yönetimin yapacağı takviyeler merak ediliyor. Düşme hattının hemen üstünde yer alan camiada çanlar başkan için çalıyor. Trabzonspor’a gelince… İkinci yarı çok etkililerdi. Yeni transfer Visca şampiyonluk golünü attı sanki. Avcı ve ekibini tebrik etmeli!