Yeniden doğuş

Tarihinin en kötü lig başlangıçlarından birisini yapan Fenerbahçe, kötü başlangıçta kendisinden aşağı kalmayan Kasımpaşa’yı ilk 45 dakikadaki performansıyla geçti.

Maçın ilk 45 dakikasının 3-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitmiş olması kimseyi yanıltmamalı zira bu skoru ortaya çıkaran ön bölgedeki etkili oyuncular Lens ve Ozan’ın doğru zamanda, doğru yerde, doğru pasları atabilme kabiliyetiydi, zira Fenerbahçe’nin problemlerinin aynı şekilde yerinde durduğunu görüyorduk. Dick Advocaat’ın takımının en gerideki iki adamı Skrtel ve Kjaer ile en uçtaki oyuncusu Emenike arasında oldukça uzun bir mesafe var ve bu mesafe orta sahada sağlam durabilen rakipler karşısında büyük sıkıntı yaratabiliyor. Mesafe uzun olduğunda iki uç adamın ortasında yer alan futbolcularınız, oyunun sadece bir yönüne doğru oynayabilen ve atak organizasyonlarındaki yaratıcılıkları oldukça kısıtlı olan De Souza, Mehmet Topal ve Ozan Tufan gibi oyuncularsa elinizdeki seçenek ister istemez ön bölgedeki oyuncuların 15-20 metre geriye gelerek inisiyatif alması oluyor. Lens ve Volkan Şen bunu dün akşam birçok kez yaptılar ki Volkan bunu sezon başından beri yapıyor. Ne yalan söyleyeyim bunu yapmaması halinde Fenerbahçe hücumlarının neredeyse yarısı oldukça can sıkıcı, kısır yan pas trafiğine dönüşebilir.

Önleme ihtiyaç var

Maçın ikinci yarısında da değişen bir şey yoktu aslında pek. Kasımpaşa ilk 65. dakikaya kadar rakip alanda daha fazla görünmeyi denedi ve bunun sonucunda penaltıdan gelen gol dışında neredeyse hiçbir şey üretemeyince otomatik olarak arkalarında bıraktıkları 40 metrelik boşluk Emenike ve Volkan Şen için birer koşu alanına dönüştü ve sarı-lacivertliler birbirine çok benzeyen hızlı ataklarla rakip kalede birçok şans yakaladılar.

5-1’lik bir galibiyetin ardından “mağluptur bu yolda galip” edebiyatı yapmak abes kaçabiliyor, ancak dün akşamki skorun gelecek için tozpembe bir tablo veya ‘beyaz bir sayfa’ yaratmadığı da açık. Rakip ceza sahası etrafında 4 oyuncuyu aynı anda ancak maçın ilk yarım saatinin bitiminde bulundurabilen bir takımla oynadı Fenerbahçe. 5-1’lik skor yoğun bir yağmurun ardından bir anlığına görünen gökkuşağı misaliydi, dolayısıyla Fenerbahçe’nin hava durumunu düzeltecek daha birçok önleme ihtiyacı var.