Zirvede tek başına

Karadeniz’de gündüz mesaisi… Bir tarafta zirvede yalnızları oynayan namağlup Trabzonspor, diğer yanda orta sıralarda yer alan Adana Demirspor… Fırtına’nın tökezleyip tökezleyemeyeceği papatya falı baktıradursun, futbol meftunları Fırat Aydınus’un ilk düdüğünü iple çekiyor.

Haftaya başlarken en yakın takipçisinin 10, Fenerbahçe’nin 12, Galatasaray’ın 14, Beşiktaş’ın da 15 puan önünde yer alan bordo-mavililerde hedef belli. Kazanıp üç büyükler üzerindeki baskıyı daha da artırmak. Sezonun flaş hocası Abdullah Avcı, Siopis’le Berat’ı beraber sahaya sürerken Bakasetas’ı kulübede başlatıyor. Deneyimli çalıştırıcının tabelaya göre Yunan yıldızı oyuna almasına kesin gözüyle bakılıyor. İleri uçta yer alan Cornelius’un rakip savunmayı ne kadar zorlayacağı merak ediliyor.

Vincenzo Montella’nın teknik direktörlük koltuğuna oturttuktan sonra yükselişe geçen deplasman ekibinde yüzler artık gülüyor. Yıllarca hasret kaldığı ligde düşme hattının 7 puan üzerinde yer alan Adana temsilcisinde İtalyan futbol adamı, Akintola’yla Balotelli’ye güveniyor. Yedeklerdeki Vargas’ın duruma göre sahaya girmesi muhtemel duruyor. Son haftalarda iyi neticeler alan takım, bakalım lideri zorlayabilecek mi?

Dolu tribünler önünde iyi başlayan deplasman ekibiydi. Hemen maçın başında Balotelli’nin plasesini iyi çıkaran Uğurcan, sanatını icra etmeye devam ediyordu. Cornelius’la Samet’in kafa kafaya çarpıştığı pozisyondan sonra Trabzonspor’un golcüsü yerini Koita’ya bırakıyordu.

26’da bordo-mavililer öndeydi. Takımın usta ayakları Hamsik’le Abdülkadir’in işbirliği golü getirmişti. Genç yıldızın kaçırdığı Dorukhan Nwakaeme’yi bulmuştu; Ganalı kanat oyuncusu da iki taksitte ağları!

Uzatmalarda Balotelli’nin indirdiği topu Svensson üç direk arasından geçiremiyordu. Hemen akabinde bu sefer Balotelli beş metreden çerçeveyi bulamıyordu. İkinci devre sanki her şeye gebeydi…

53’te Adana Demirspor etkili geliyor, Akintola’nın vuruşu defanstan dönüyordu. Hemen akabinde fark ikiydi! Nwakaeme’nin müthiş pasını şiir gibi kontrol eden Hamsik, fileleri havalandırmıştı. Gol, başlı başına sanat eseriydi!

68’de Uğurcan, bu sefer Yunus’a hayır demişti. Ofsayt pozisyonundaki Balotelli’den önce file bekçisinin ikinci müdahalesi hakikaten derslikti. Felaket durumdaki Koita’ya bir saat dayanan Avcı, onun yerine Bakasetas’ı sahaya sürüyordu. 82’de Uğurcan, direk derken tabela değişmiyor; ev sahibi hanesine bir üç puan daha yazdırıyordu.

Trabzonspor, Cornelius’u erken kaybettiği maçta sonuca usta ayaklarıyla gitti. Maestro Hamsik alınmasın, Nwakaeme’nin bu takımın olmazsa olmazı. Zaten ikisine eklenen başta Abdülkadir olmak üzere diğer futbolcular işi bir şekilde bitiriyor. Daha önce iki defa şampiyonluğa yaklaşan Avcı, bu sefer dizginleri bırakmayacak gibi. Adana Demirspor’a gelince… Onlar oyunu güzelleştirmeye çalışıyorlar. İyi günlerinde birçok takımın canını yakabilirler ya neyse…