Perşembe akşamı Olimpiyat Stadyumu’nunda Tottenham’ı yenerek Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitiren Beşiktaş, Gaziantep’te sahne alıyor. Rakiplerinin rahat kazandığı haftada siyah-beyazlılar koltuğunu korumak için üç puan almak zorunda. Ev sahibiyse alt sıralarla arasındaki farkı korumak istiyor.

Başlama vuruşu öncesi iki tarafta da çok sayıda eksik dikkat çekiyor. Demba Ba ve Mustafa Pektemek’in yokluğunda Bilic, formayı Cenk Tosun’a vermiş. Avrupa fatihini 72 saat evvel uçuran forvetin eski takımına karşı göstereceği performans merak ediliyor. Serdar Kurtuluş ve Gökhan Süzen de bir dönem formalarını terlettiği ekiplere karşı sahne alıyor. Savunmanın göbeğine konan 1.96’lık Atınç’ın hava toplarındaki hâkimiyeti maçın en önemli detaylarından biri olur gibi gözüküyor.

Mücadeleye hızlı giren Kartal’dı. Motta’nın soldan getirdiği akında Sosa dokunabilse, kırmızı-siyahlılar bir dakika arayla ikinci santrayı yapacaktı. 5’te top önünde kalan Olcay istediği gibi vuramamıştı. Dakikalar ilerledikçe deplasman ekibinin hızı kesilmiş, oyun orta sahada kilitlenmişti. Haftanın polemiği olmaya aday Gökhan Töre’nin Şenol Can’a müdahalesi çarpma olarak nitelendirilmişti. Siyah-beyazlı teknik heyet ve yöneticilerin yıldızlarını uyarmasında fayda var. Yarın çok geç olabilir! Bu pozisyondan sonra ev sahibi tehlikeli gelse de 39’da Mustafa çerveveyi bulamayınca ilk yarıdan gol çıkmamıştı.

İkinci devrenin hemen başında Cenk Karcemarskas’ı geçemiyordu. 64’te günün etkisiz isimlerinden Oğuzhan iki denemede fileleri bulmuştu. Orta saha oyuncusu Cenk’i nefis kaçırdıktan sonra pozisyonu takip etmiş, kaleciden seken top önünde bitmişti. Daha santra yapılmamıştı ki Bilic golün sahibine “gel yanıma” demişti. Olası bir puan kaybında bu hareketin de çok konuşulacağı aşikârdı.

79’da Sosa’nın frikiği kaleyi yalıyordu. Uzatmalarda Gökhan Töre pas vermek yerine kendi vuruyor ve direğe takılıyordu. Atınç son dakikalardaki “doldur boşalt”lara tek başına direniyor, son düdükle birlikte Kartal liderliğini koruyordu.

Bu kadar eksikle alınan galibiyet Beşiktaş için altın değerinde. Gökhan Töre konusunda takılınacak tavır şampiyonluk yolunda belirleyici olabilir. Unutmayalım futbol 11 kişiyle oynanan basit bir oyun...