Zirvenin sahibi Fırtına



Karadeniz'de unvan maçı! Bir tarafta son haftalara damgasını vuran ev sahibi Trabzonspor, diğer köşede ligin ilk yarısını lider bitirdikten sonra düşüşe geçen Sivasspor... Bir tarafta ülkenin evinde en çok ağları sarsan ekibi, diğer yanda deplasmanda en çok gol atanı. Öyle bir düello ki 90 dakika sonunda kazanan zirveye kurulacak; beraberlik halinde Başakşehir haftayı ilk sırada kapatacak.

Beş maçtır üst üste kazanan bordo-mavililerde gözler Sörloth'taydı. Gençlerbirliği karşısında gördüğü kırmızı kart yüzünden alacağı ceza merak konusu olan Norveçli golcü, tahkimin arayla girmesiyle bugün sahada. Son anda ilk 11'e alınan Da Costa'nın performansı merak ediledursun, Hüseyin Çimşir'in talebeleri üç puan alıp maçı eksiğine rağmen liderliğe tırmanmayı hedefliyor.


Rıza Çalımbay'ın öğrencileri kimilerine göre kendileri için "ya tamam ya devam" karşılaşmasına çıkıyor. Birçoklarına göre yarışı sonuna kadar götürmesi beklenmeyen Yiğidolar, hafta içi yaşadığı kupa şokunun üstüne beyaz bir sayfa açmak istiyor. Bugün kaybederlerse, Trabzonspor ile Başakşehir'in bir adım gerisine düşecekleri aşikâr.

Senelerdir burada görev yapmayan Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğüyle çimlerde fırtına kopuyordu. Hızlı başlayan Karadeniz temsilcisi 4. dakikada öndeydi. Ndiaye'nin pasına vuran Kuzeyin Kralı'ndan başkası değildi. Sörloth bu takım için önemini bir kez daha ispatlamıştı!

Geriye düştükten sonra kırmızı-beyazlılar rakip kalede daha çok görünürken, bordo-mavililer savunmanın arkasına adam kaçırmaya çalışıyordu. 43'te fark ikiydi! Sosa'nın uzun pasını alan Sörloth sol çaprazdan yerden Guilherme'ye yollamış, araya giren Caner kendi ağlarını bulmuştu. Golle başladığı yarıyı golle bitiren ev sahibi, soyunma odasına istediği skorla gidiyordu.

İkinci devrede Pereira'nın adrese teslim ortalarıyla önce Novak, ardından Sörloth tribünleri heyecanlandırıyordu. 63'te deplasman ekibinin değişiklik hakkı kalmamıştı. Uğur, Caner ve Ziya'nın sakatlanıp çıkması şüphesiz Yiğidolar için karabasandı!

Son bölümde deplasman ekibi baskısını artırıyor; Mert Hakan ile Fernando'nun şutları direği yalıyordu. Sahanın yıldızlarından Sosa'nın çok uzaklardan şutunu Samassa zorlukla çıkarmış; uzatmaların son anlarında Yatabare farkı bire indirmişti. Derken çalan son düdük, Trabzonspor'un yaklaşık dokuz yıl sonra lider olduğunu müjdeliyordu.

Bordo-mavililer için mücadele rüya gibiydi. Sosa dışında Ndiaye ile Sörloth çok iyiydi. Ligde dörtte dört yapan Çimşir'in önünde şimdi Beşiktaş sınavı var. Sivasspor için sahada yaşananlar kâbus olsa gerek. Maça adeta yenik başladılar, sakatlıklarla da boğuştular. Haftaya oynayacakları Alanyaspor karşılaması sezon finali olabilir; söylemedi demeyin!