Beşiktaş ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek rakiplerine 'zirve yarışında ben de varım' mesajını verdi

Zirveye Kartal pençesi!

Dolmabahçe'de derbi akşamı... Bir tarafta Münih'ten mutsuz dönen Beşiktaş, öbür köşede Başakşehir galibiyetiyle zirve yarışında bambaşka bir duruma gelen Fenerbahçe... Nefesler tutulmuş, Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğü bekleniyor.

Mabedinde mağlubiyeti unutmuş siyah-beyazlıların malum kanadı kırık. Sarı kart cezalısı Pepe'nin yokluğunda, stoperde Bayern karşısında çok erken kırmızı kart gören Vida başlıyor. Hırvat futbolcu için bir manada günah çıkartma maçı. Haksız yere cezalı duruma düşen Talisca'nın yerine oynaması beklenen Oğuzhan'ın kadrodan çıkarılması, ilk 11'de taşları değiştirmişe benziyor. Tolgay'ın bugünkü performansı oldukça kritik. Şenol Güneş'in talebeleri bugün kaybederse, zirve yolunda öyle bir yara alacak ki telafisi çok zor gibi duruyor.

Rakip deseniz onlar da ligde yenilmeyi unutmuş durumda. Aykut Kocaman akıl oyunlarıyla takımını yarışta tutarken, öğrencilerinin son haftalarda gösterdiği performans dikkat çekiyor. Belki oyun olmasa da sonuçlar ortada. Başakşehir deplasmanından sonra buradan da alınacak üç puan şampiyonluk marşlarının söylenmesine neden olur. Deneyimli hoca cezalı Hasan Ali'nin yokluğunda İsmail'e solda görev vermiş. Asıl sürpriz ise şüphesiz eldivenlerin Kameni'ye teslim edilmiş olması olsa gerek. Kanarya'da gözler yine Giuliano'ya çevrilmiş durumda.

İyi başlayan Kanarya henüz 8. dakikada öndeydi. Kendi güçlü kanadı olan sağ taraftan hızlı gelen Fenerbahçe'de son sözü Fernandao söylemişti. Sambacı'nın ofsayt olup olmadığı belli ki televizyon programlarında çok konuşulacaktı.

Golden sonra Fenerbahçe geriye yaslanıyor, Beşiktaş yüklenmeye başlıyordu. Baskı, çok da pozisyona dönüşmüyordu. 35'te Quaresma kendine özgü muhteşem vuruşlarından birine imza atıyor, Kameni aynı güzellikte çıkarıyordu. İlk yarının sonlarında Güneş Tosic'i sola çekiyor, Medel'i stopere alıyordu. Bir şey kesindi; ikinci yarı çok şeylere gebeydi...

49'da skor dengedeydi. Kullanılan kornerde gerilerden gelen Vida kafayı yapıştırmıştı. 52'de Fernandao'ya önce Fabri hayır demiş, ardından seken topu uzaklardan Şener kaleye yollamışsa da Medel çizgiden çıkarmıştı. 64'te Vida'nın yerine Negredo'yu sahaya süren Güneş ilk hamlesini yapmıştı. Oyun sanki onu çağırıyordu...

Fenerbahçe'nin cömertçe harcadığı bir kontrayı müteakip Beşiktaş öndeydi. Orta sahaların hızlı geçildiği anlardan birinde Negredo, Quaresma'yı bulmuş; Portekizli yıldız 77'de muhteşem vurmuştu. Kocaman Valbuena'ya sarılsa da sanki papaz bu sefer pilav yemeyecekti. Derbi böyle bitecek derken Quaresma yine muhteşem bir vuruşla skoru ilan etmişti: 3-1.

Kartal bir nevi tamam mı devam mı maçından alnının akıyla çıktı. Bayern hezimetinden sonra bu galibiyet o kadar kıymetli ki... Güneş ilk yarım saatten sonra devamlı hamleler yaparken, Kocaman meslektaşını seyretti durdu. Söylemeye herhalde gerek yok; bu yarışa yürek dayanmaz!