Zor da olsa gülen Kartal

İstanbul’da cumartesi mesaisi… Bir tarafta son şampiyon Beşiktaş, öbür yanda Fatih Karagümrük… İki takım da milli maç arasına mutlu gitmeyi hedefliyor. Nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor…

Geçen hafta Gaziantep’te berabere kalan Kartal’da Sergen Yalçın yeni transferler Alex Teixeira ve Batshuayi’ye ilk 11’de yer vermiş durumda. İki oyuncunun da performansı merak ediledursun, başarılı hoca takımının istikrar abidesi Atiba’yı kulübeye çekip Josef’in yanına Salih’i yerleştirmiş. Geçen sezonun harika ikilisi Larin ve Ghezzal’i de düşündüğümüzde, siyah-beyazlıların hücum gücü dosta güven, rakibe korku veriyor.

Ligin heyecan veren hocalarından Francesco Farioli tarafından çalıştırılan deplasman ekibinde deneyimli oyuncular dikkat çekiyor. Savunmadaki Benatia, orta sahadaki maestro Biglia, kanattaki Ahmed Musa yıllarca Avrupa’da izlediğimiz isimler. Geçen sezon yer yer Biglia’nın arkadaşlarını nasıl bir orkestra şefi olarak yönettiği hâlâ hafızalarımızı süslüyor.

Yeri gelmişken, 8+3 kuralını biraz düşünmeli. Karagümrük’ün yerli statüsünde forma giyen oyuncularından Jimmy Durmaz İsveç, Kerim Frei Avusturya, Erhun ise İngiltere doğumlu. Altyapı eğitimini Türkiye’de alanlar yerli sayılmadıkça, bu kural neye yarar ya neyse…

Santrayla birlikte taraftarının desteğini arkasına alan Beşiktaş rakip sahada prese başlıyordu. Mücadelenin henüz başında kazanılan bir top önünde biten Batshuayi kötü vurmasa, ev sahibi maça neredeyse önde başlayacaktı.

18’de Batshuayi’nin muazzam pasıyla Viviano’yla karşı karşıya kalan Larin, fileleri bulamıyordu. 28’de Beşiktaş defansının arkasına sarkan Ahmed Musa’nın şutu direğe çarparak auta gidiyordu. 30’da ev sahibi öndeydi. Karagümrük savunmadan çıkarken topu kaptırmış, Alex Teixeira bir zamanlar bonservisine neden 50 milyon avro ödendiğini muhteşem bir ayak içiyle hatırlatmıştı.

39’daki kornerde Viviano ayaklarını konuşturmasa, fark artacaktı. 43’te müthiş bir devre oynayan Batshuayi dar açıdan iyi vurmuş, top direkte patlamıştı. Sanki ikinci yarı daha çok gole gebeydi…

48’de Salih çok gereksiz bir müdahaleyle ikinci sarıdan atılıyordu. 54’te Batshuayi’nin kaçırdığı Rosier’nin vuruşu Viviano’da kalmıştı. 74’te oyuna sonradan giren Emre Mor güzel hareketlerini golle süsleyemiyordu. Saf yetenek olan genç futbolcunun yıllardır yaptıkları oyuna ihanet ya neyse…

76’da bomboş durumdaki Vida fişi çekemiyordu. 80’de Ghezzal’in “al da at” dediği Batshuayi, Viviano’ya takılıyordu. Başka gol olmayınca, üç puan Kartal’ın oluyordu.

Beşiktaş fark atabileceği maçı Alex Teixeira’nın muazzam golüyle kazanmasını bildi. Batshuayi günün en iyisiydi. Karagümrük’e gelince… Uzun süre bir kişi fazla oynadıkları karşılaşmada biraz hayal kırıklığı yarattılar. Prese karşı savunmadan ayağa paslarla çıkmayı idmanlarda sürekli tekrarladıklarını anlıyoruz ama “eksik rakibe karşı ne yapılır”ı da sanki çalışmaları gerek.