Son üç maçını kazanan Fenerbahçe, Osmanlıspor'a takıldı. Karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlanırken, sarı-lacivertliler 6 maç sonunda 8 puana yükseldi. Kanarya bu sonuçla Galatasaray ve Beşiktaş'ın altı puan gerisinde kaldı

Ankara'dan bir puan çıktı

Ankara’da kritik viraj. Sezona en iyi başlayan Anadolu ekiplerinden Osmanlıspor, Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Perşembe akşamı Avrupa Kupası’nda mücadele eden iki ekibin randevusu merakla bekleniyor.

Başlama vuruşu öncesi iki tarafta da eksikler dikkat çekiyor. Sakatlıklar yüzünden iki takımın da kanat bekleri değişmiş durumda. Özellikle savunma hattındaki yeni yüzlerin performansı müsabakanın sonucu doğrudan etkileyecek gibi gözüküyor. İlk haftalarda taraftarlarını üzdükten sonra kazanmaya başlayan Kanarya’da yükselişin mimarı Lens yok, yerine Volkan Şen sahada.

Altı farklı oyuncuyla sahaya ayak basan ev sahibi hem istikrarını sürdürmek, hem de Zürih mağlubiyetini unutturmak istiyor. Feyenoord karşısında iyi bir görüntü çizen deplasman takımı ise mutlak üç puan kovalıyor. Fikstürün azizliği sonucu ilk beş haftayı İstanbul’da geçiren sarı-lacivertliler acaba şehrinin dışında nasıl başlayacak...

İlk düdükle birlikte rakibine iştahla saldırıyordu Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri. Kazanılan kornerde Numan’ın kafası direkte patlıyor, Regattin’in yerde kaldığı pozisyonda kazanılan penaltıyı kullanan Ndiaye, 9. dakikada fileleri buluyordu. Nam-ı diğer Badou yine golünü atmıştı.

17’de ani gelişen Fenerbahçe akınında top bir şekilde kaleye girmiyordu. Yaşanan karambolde önce Ozan, ardından Emenike tabelayı eşitleyememişti. 39’da Osmanlıspor’un hazırlıksız yakalandığı tek anda Josef kötü vurmuştu. Devrenin sonlarında her iki takım da oyundan düşüyordu; yer yer ayaklar gitmiyordu. Bir şekilde ilk 45 dakikadan tek gol çıkmıştı. Kullanılan sayısız duran top dikkat çekiciydi.

İkinci yarıya Ozan’ın yerine van Persie ile başlıyordu Advocaat. Hollandalı hoca oyunu çevirmek için hamlesini yapmıştı. Tabii evdeki hesap çarşıya uyacak mıydı...

46’da Diabete biraz şanslı olsa, fark ikiydi. 55’de skora eşitlik gelmişti. Volkan’ın savunmadan seken ortasını tamamlayan van Persie idi. 57’de Musa’nın nefis frikiği direkten dönmüştü. Son çeyrek dilimde tempo giderek düşüyordu, yorgunluk ziyadesiyle görülüyordu.

79’da Karcemarskas, karşı karşıya pozisyonda Emenike’ye hayır demişti. Kanarya uzun toplarla sonuca gitmeye çalışırken, Osmanlıspor oyun felsefesini çok bozmuyordu. Kalan dakikalarda eşitlik bozulmuyordu.
Ankara’da güzel bir futbol akşamıydı. Üç topu direkle raks eden Osmanlıspor biraz şanslı olsa kazanabilirdi de Advocaat’ın oyuna müdahaleleri beraberliği kurtardı. Bu arada Fenerbahçe bu sezon ilk golü yediği hiçbir lig maçını kazanamadı. Bu, dördüncü puan kaybı. Zirve yarışında bunlar çok aranabilir, demedi demeyin.