Galatasaray, ilk yarının son maçında Kayseri’yi geçemedi. Rakibiyle 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılıların şampiyonluk için ümitleri tükenmek üzere

Aslan için umutlar tükeniyor

2015-16 sezonu Galatasaray klasiklerinden birini izledik dün Kayeri’de. Plansızlık, kötü bireysel performanslar ve renksiz bir performansın sonucunda 1-1 beraberliğe razı olunan bir başka maç.

35. dakikada Galatasaray kalesinde meydana gelen bir pozisyon var. Top Galatasaray defansının göbeğine atıldığında son adam olan Selçuk İnan, Biseswar’ın 3 metre önündeydi. Üstelik Hollandalı’nın takım arkadaşı, pası onun koşu yaptığı alanın zıt yönüne göndermişti ,yani Biseswar koşu yönünü değiştirmek zorundaydı. Buna ve aradaki mesafeye rağmen gidip topu Selçuk’tan aldı ve Muslera ile karşı karşıya kaldı. Galatasaray kaptanı oldukça dezavantajlı rakibine topu kaptırmakla kalmamış bir de onu arkasından seyretmişti ve Biseswar’ı engelleme işi Semih’e düşmüştü. İşte bu pozisyon hem Selçuk İnan’ın hem de Galatasaray’ın özeti sezon başından beri (hoş Selçuk’un 2 sezondur özeti aslında). Bıkmış, konsantrasyonu sıfırlanmış, yaptığı işten zevk almayı uzun süredir bırakmış, vücudu sahada ama kafası bambaşka yerde oyuncular topluluğu. Birkaçını belki kenara ayırabiliriz ama her maç Mustafa Denizli’nin takımındaki 11 isimden 8-9 tanesi o an başka yerde olmak istiyor. Maç sonrası verilen “önümüzdeki maçlara bakacağız” klişe demeci var ya. İşte Galatasaray’da kimse önündeki maçlara bakmıyor. Mustafa Denizli de, bir nevi sezonu bitirmesi için Mourinho sonrası Premier Lig’de hiçbir hedefi kalmamış Chelsea’ye gelen Guus Hiddink havasında. Mevsimlik işçi olmasından daha fazla şeyi bekliyor taraftarlar ondan.

Dün Kayserispor, Galatasaray’ın üzerine ilk yarıda olduğu gibi gitmeyi denese aslında ikinci yarının resmi de ilk yarıdakinden farklı olmayacaktı. Takım halinde bir geri çekilmeden anlayabileceğimiz gibi bu direktif onlara teknik direktörleri Tolunay Kafkas tarafından verilmişti ki bu net bir hataydı. Zira Süper Lig’de, Galatasaray’ın mevcut form durumunda, üstelik onları deplasmanda 1-0 geride yakalamışken kendi sahasına çekilen her takımın hata yapacağı görüşündeyim, karşınızda nakavt etmeniz için tek bir yumruğa daha ihtiyacınızın olduğu bir boksör var ve siz kolunuzu kaldırmak yerine indiriyorsunuz.