Çanlar Kartal için çalıyor

Bir yanda ligin en tehlikeli ekiplerinden Sivasspor, öbür tarafta şampiyonluk yolunda hata yapmak istemeyen Beşiktaş… Futbol meftunları ilk düdüğü iple çekedursun, mücadeleden çıkacak sonuç merakla bekleniyor. Takipçisi Fenerbahçe’nin nefesini ensesinde hisseden Kartal, yeniden kanatlanmayı hedefliyor.

Ev sahibi cephesinde Rıza Çalımbay, Boyd, Hakan Arslan ve Appindangoye’nin yokluğunda beklenen 11’i sahaya sürmüş. Deneyimli hoca Kayode’yi yedek soyundururken, ileri uca Yatabare’yi atmış. Kırmızı-beyazlılarda gösterdiği performansla dikkat çeken Gradel, şüphesiz Yiğidolar’ın en büyük kozu olacak. Sezona kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanan ve son altı sınavından beş galibiyet, bir de beraberlik çıkaran Sivasspor, bakalım ligde zirveyi karıştıracak mı…

Deplasman ekibinde sakatlıktan dönen Aboubakar yüzleri güldürmüş durumda. Kamerunlu golcünün ne durumda olduğu merak ediledursun, Sergen Yalçın bu zorlu deplasmanda Dorukhan’la başlıyor. Deneyimli hoca belli ki çimlere bir savaşan oyuncu daha atmak istemiş. Gözler siyah-beyazlılarda Ghezzal’de olacak. Son dört maçta beş puan bırakan lider, kazanıp peşindeki ezeli rakiplerinin daha da umutlanmasını istemiyor.

Dengeli başladı mücadele. İlk bölümde ev sahibi uzun toplarla çıkarken, deplasman ekibi rakip sahada daha çok görülüyordu. Çimlerde iki hoca da adeta satranç oynarken, maç kilitleniyordu. Beşiktaş rakibinin üstüne gidemezken, Sivasspor beklenen hızlı atakları pek geliştiremiyordu. İlk yarıda en çok Gradel göze batarken, sekmeye başlayan Aboubakar’ın “beni değiştiren” işareti siyah-beyazlı taraftarların yüreğini ağzına getiriyordu.

İkinci devre Aboubakar’ın yerine N’Koudou oyundaydı. 53’te Kartal tehlikeli geliyor, Ghezzal’in ‘al da at’ dediği Rosier çerçeveyi bulamıyordu. 58’de sağdan ceza sahasına giren Erdoğan topa o kadar kötü vurmuştu ki… Kanat oyuncusu ne bomboş durumdaki arkadaşlarını bulmuş ne de isabetli bir şut atmıştı.

70’te Ghezzal’le Dorukhan çıkmış, Gökhan Töre’yle Ljajic oyuna girmişti. Yalçın, orta saha dinamizm kazandırmaya çalışıyordu. Son çeyrekte stat ışıklarında problem yaşanıyor; maç uzun süre duruyordu. Dünya futbolu süper lig projesini tartışadursun, bizim ligimiz yine “süper”di! Oyunun kalitesini, borçları, binbir idari sorunu geçtik; zeminmiş, ışıkmış ne ki…

Dokuz dakikalık uzatmada da gol çıkmayınca, taraflar birer puana razı olmuştu.

Son haftaların başarılı ekibi Sivasspor, yenilmeme alışkanlığını Kartal karşısında da sürdürdü. Çalımbay’ın talebelerinin taktik disiplini kusursuza yakındı… Beşiktaş’a gelince… Bu zorlu deplasmandan alınan puan büyük kayıp olmasa gerek. Fakat eğer sakatlanan Aboubakar formasından uzun süre uzak kalırsa, işte o zaman çanlar Yalçın için iyiden iyiye çalacağa benziyor. Liderle takipçisi Fenerbahçe arasında artık fark üç!