Devler Ligi aşkına

İstanbul’da kritik dönemeç… Bir tarafta üçüncülük kovalayan Beşiktaş, öbür yanda son haftalarda aldığı galibiyetlerle düşme hattından uzaklaşan Kasımpaşa… Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Kayseri’den mağlup dönen Beşiktaş’ta gözler Sergen Yalçın’a çevrilmiş durumdaydı. Yaptığı hatayla takımının bir gol yemesine sebep olan genç Rıdvan kenarda, gelecek sezon takımda kalmasına ihtimal verilmeyen Caner sahada. Defansın göbeğinde Ruiz’in partneri Roco olacak. Yalçın, ayrıca Boyd’u çimlere atmış. Siyah-beyazlılarda hesap belli; ne olursa olsun kazanıp üçüncü sıraya demir atmak. Trabzonspor’a verilen ceza kaldırılmazsa, o yer Şampiyonlar Ligi elemelerine bilet veriyor. Böyle bir sezonda bunu başarmak Kartal için kaymaklı ekmek kadayıfı olsa gerek…

Sekiz maçtır yenilmeyen Kasımpaşa, lige verilen aradan sonra oynadığı dört karşılaşmadan 10 puan çıkardı. Bu sayede kendisini ateş hattından kurtaran Fuat Buruk’un talebeleri, çıkışını sürdürmek istiyor. Düşme hattından sadece beş puan uzakta olan İstanbul ekibi, henüz ligde kalmayı garantilememiş durumda. Burada alınacak bir beraberlik bile onlar için oldukça önemli. Özellikle Koita’yla Thiam’ın yavaş Beşiktaş savunmasını zorlayıp zorlayamayacağı merak ediliyor.

Hızlı başladı maç. 7. dakikada Caner getirmiş, Boyd bitirmişti. Hemen akabinde takımın golcüsü Burak sakatlanarak yerini Güven’e bırakmıştı. İlk bölümde Koita’ya hayır diyen genç kaleci Ersin de Rıdvan gibi Kayseri’de eleştiri oklarının hedefindeydi.

21’de Thiam indiriyor, Koita ağları buluyordu. Pozisyonda Roco uyumuştu. 29’da Hajradinovic’in kaçırdığı Koita, kendisinin ve takımının ikinci golünü bu sefer soluyla atmıştı. 38’de de Gökhan sakatlanıyor, Boateng giriyordu.

İkinci yarının başında Koita’nın yerine Yusuf oyundaydı. 49’da Lens’in asistini değerlendiren Boateng, skoru eşitlemişti. Hedef santrforunun çıkmasından sonra lacivert-beyazlılar sıradanlaşmış gibiydi. İlk devredeki görüntülerinden çok uzaktılar. Onların aksine siyah-beyazlılar rakip kalede daha çok görünüyordu.

87’de Diaby’nin ortasına Güven’in uçarak vurduğu kafa az farkla auta çıkıyordu. 90’da Beşiktaş öndeydi. Ruiz’in adrese teslim ortasına kafayı yapıştıran Güven’di.

Bu galibiyetle Beşiktaş, üçüncü sıraya yükseldi. İlk yarı kötü olan Kartal ikinci 45 dakikadaki oyunuyla kazanmasını bildi. Belli ki üçüncülük yarışı son düdüğe kadar nefes kesecek. Kasımpaşa’ya gelince… Maç onlar için geceyle gündüz gibiydi. Koita varken başkaydılar, yokken bambaşka. Rize’ye de yenilirlerse, yine korkulu rüya görebilirler; söylemedi demeyin.