Galatasaray önemli eksiklerle çıktığı maçta Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Bu sonuçla sarı-kırmızılıların iç sahadaki 41 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Başakşehir ise 22 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

Elde var sıfır!

Milli maç arasından sonra haftanın galası... Bir tarafta Galatasaray, öbür köşede Medipol Başakşehir... Nefesler tutulmuş, haftanın karşılaşmasında çalınacak ilk düdük bekleniyor.

Sarı-kırmızılılar cephesinde eksikler can sıkıyor. Andone'den sonra Luyindama'dan gelen kötü haber, taraftarı kahretmiş durumda. Fatih Terim'in bir süredir ısrarcı olduğu üçlü savunma için hayati gözüken Luyindama'nın yerine Donk ilk 11'de yerini almış. Uruguay kampından sakat dönen Muslera'nın yokluğunda Okan eldivenleri teslim almış. Onun ilk resmî karşılaşmasında göstereceği performans özellikle merak ediliyor.

Başakşehir mücadeleye oldukça defansif bir kadroyla başlıyor. Skrtel ile Aleksic'in yokluğunda Okan Buruk sanki talebelerini kompartmanlara ayırmış. Evdeki plan çimlere yansırsa, Azubuike- Mahmut- Mehmet Topal triosu oyunu tutacak; İrfan Can- Visca- Crivelli üçlüsü rakibi vuracak. Sahasında uzun süredir mağlubiyeti unutmuş olan Galatasaray'ın eksikleri, deplasman ekibinin iştahını kabartıyor olsa gerek.

Tribünlerin eski sevgilisi Kewell'ın onurlandırıldığı akşamda oyun dengeli başladı. İlk bölümde ev sahibi topa daha çok sahip olurken, deplasman ekibi Visca ile Crivelli'yi bulmaya çalışıyordu. 21'de Aslan'ın defansının alarm verdiği ilk pozisyonda, Okan Crivelli'yi hayır diyordu. 34'te Cimbom duran topta tehlike yaratıyor, Mert kalesinde yine güven veriyordu. Giderek topa sahip oynama oranı dengelenirken, uzatmalarda Başakşehir'in patentli Visca- Caiçara ortaklığı ilk devrenin son dişe dokunur akını olmuştu.

Haftanın maçında koca yarı biraz yavandı. İki taraf da "önce yemeyelim, atarsak atarız" düşüncesiyle sahadaydı. Gerçi her şey sanki bir gole bakıyordu ya neyse...

49'da Aslan hızlı geliyor, Feghouli'nin vuruşunu Mert iyi çıkarıyordu. 59'da sakatlanan Mahmut'un yerine Gulbrandsen oyuna dahil olmuştu. Bu futbolcu bence ilk 11'de başlamalıydı...

Etkisiz Feghouli'nin yerine Emre Mor'u alan Terim ilk hamlesini yapmıştı. Bugüne kadar per varlık gösteremeyen genç yıldızın gereksiz pasıyla başlayan, sonra da Lemina'nın kaptırdığı topla akında, 78'de Gulbrandsen takımını öne geçirmişti. 85'te Belhanda ile Nagatomo'yu sahaya süren Terim, son kozlarını oynuyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Galatasaray 41 maç sonra evinde kaybediyordu.

Geliyorum diyen mağlubiyet sonunda geldi! Bu kadar eksik ve sorunlu bir takımın kazanması sürpriz olurdu ya neyse. Mücadele evet ama sahadaki bazı oyuncuların Galatasaray gibi bir takımda olması fıkra olsa gerek. Başakşehir'e gelince... Gulbrandsen'le başlasalar, çok rahat kazanırlardı sanki. Yine de maç fazlasıyla zirvedeler. Tebrik etmeli!