Galiptir bu yolda mağlup

Kadıköy’de zorlu viraj… Şampiyonluk yolunda hata yapma lüksü olmayan Fenerbahçe, Fraport Tav Antalyaspor’u ağırlıyor. Gözler sahada olacak, kulaklar Ankara’da. Malum Galatasaray kazanırsa şampiyon olacak, aksi takdirde Kanarya’nın alacağı galibiyete bağlı olarak düğüm Seyrantepe’de çözülecek.

Santra öncesinde Jorge Jesus’un sahaya süreceği 11 merak konusuydu. Sezonun başında bol rotasyon yapan Portekizli hoca, son maçlarda şans verdiği oyuncularla başlıyordu. Sadece Rossi mi İrfan Can mı diye soranlar milli futbolcumuzun sahada olduğunu görüyordu. Luan Peres’in savunmaya dönmesiyle daha sağlam bir görüntü veren sarı-lacivertliler muhakkak kazanmak zorunda. Arda-Zajc ikilisinin yaratıcılığı, Valencia-Batshuayi ikilisinin de yırtıcılığı bu maçı çözebilir sanki…

Düşme hattının hemen üstünde yer alan takımlardan biri olan deplasman ekibi, korkulu rüya görmek istemiyor. Akdeniz ekibi hafta sonu cebine atacağı Hatayspor hükmen galibiyeti yüzünden biraz rahat gibi görünse de son maçlarının Giresun’da olduğunu anımsatmalı. Fernando’nun takımını organize edip edemeyeceği merak ediledursun, Wright’ın performansı hayati olacağa benziyor. Bakalım Nuri Şahin’in talebeleri İstanbul’da sürprize imza atacak mı?

Coşkulu tribünlerin önünde golle başladı karşılaşma. Arda’nın muazzam bir şekilde kaçırdığı Valencia, 2. dakikada takımını öne geçirmişti. Ekvadorlu böylece bir sezon Fenerbahçe adına en çok ağları sarsan oyuncu olmuştu. Ankara’dan gelen karşılıklı gol haberleri, Kadıköy’ü bir sessizliğe boğuyor, bir ayağa kaldırıyordu. 31’de Batshuayi’nin kafasını Helton Leite iyi çıkarmıştı. Antalyaspor kalecisi arka arkaya yaptığı kurtarışlarla dikkat çekiyordu. Soyunma odasına Kanarya’nın üstünlüğüyle gidiliyordu.

57’de gelişen kontrada Zajc’ın şutu kaleyi yalamıştı. Genç maestro Arda, ayağına gelen her topta tribünleri heyecanlandırmaya devam ediyordu. Son çeyrekte Valencia’yla Batshuayi çıkmış, King’le Pedro girmişti. 70’ye yine Arda harika hazırlamış, Zajc’ın vuruşunu Leite çıkarmıştı.

Ankara’dan Galatasaray’ın arka arkaya gol haberleri geliyor, “yönetim istifa” tezahüratı başlıyordu. Bazı oyuncular alkışlanıyor, bazıları yuhalanıyordu. Uzatmaların sonunda Zajc skoru ilan ediyor, protestolarla maç bitiyordu.

Fenerbahçe golle başladığı maçı kazanmasını bildi. Bir tarafta Ankara’dan gelen haberlere göre sahayı erken terk edenler, bir yanda şampiyonluğu son hafta kaybeden Dortmund taraftarı… Pazar günü Kanarya, şampiyona konuk olacak. O maçta alınacak skor ikinciyi belirleyecek. Antalyaspor’a gelince... Varlık gösteremediler; kötüydüler.

Şampiyon Galatasaray’a tebrikler!