Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor karşında büyük şok yaşadı. Rakibine 4-1 gibi ağır bir skorla mağlup olan sarı-lacivertliler zirve yarışında ağır yara aldı

Kayseri’de soğuk duş!

Harika başladı 29 Ocak 2017. Avustralya Açık’ta Federer beş set sonunda Nadal’ı geçerek şampiyonluğa uzanırken ağzımızın suyu aktı. Tenisin bu iki devinin sadece korttaki valsi değil, kupa töreninde birbirlerine gösterdikleri saygı gözlerimizi doldurdu. Bazı diyarlarda rakip öteki değil, hayatın anlamı; bizdeyse çoğu zaman düşman, ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak olan...

Harika bir şefin elinden çıkmış paha biçilmez bir yemeğin bıraktığı tatla gözümü Kayseri’ye çevirdim. Koyun can, kasap et derdindeydi. Teknik direktörlük koltuğuna Sergen Yalçın’a getirerek düşme hattından uzaklaşmak isteyen ev sahibinde yeni yüzler dikkat çekiyordu. Özellikle bu futbolcuların ne yapacağı merak ediliyordu. Takım olabilecekler mi, işte maçın anahtarlarından biri bu olsa gerek. Başlama vuruşu öncesinde 17. sırada bulunan sarı-kırmızılılar için bir puan çok daha fazlası demek.

Kanarya’nın başına geçtikten sonra yılların tecrübesiyle kadroya Midas usulü dokunan Dick Advocaat Salih’e yine 10 numara pozisyonunda yer vermiş. Çilingir Lens sağda, Alper solda. Orta sahada klasik Josef ile Mehmet Topal yan yana. Başakşehir galibiyetiyle yarıştan kopmayan Kanarya kâbus görmek istemiyor.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde adeta taraflar birbirlerini tartıyordu. Porto’dan hatırladığımız Varela sol kanattan etkili oluyordu. Deplasman ekibi 25’te Mehmet Topal’la gole yaklaşıyordu. İki bekin paslaşması pozisyonu getirmişti.

33’te ev sahibi öndeydi. Bomboş bırakılan Deniz’in sert şutunu Volkan ancak çekebilmiş, Umut Bulut boş kaleye bitirmişti. Golden sonra reaksiyon veren Kanarya eşitlik için çok beklememişti. 41’de Salih’in sürüklediği akında top önünde kalan Mehmet Topal ilk yarının skorunu ilan etmişti.

İkinci yarıya Fenerbahçe istekli başlıyor, sağlı sollu geliyordu. Fernandao boş kale yerine önündeki savunmacıyı bulmasa üstünlük gelecekti. Orta sahalar hızlı geçiliyordu. 66’da ikisi İstanbul temsilcisinden olmak üzere üç değişiklik birden yapılıyordu. Hocalar hamlelerini yapmıştı. Advocaat van Persie ile Karavayev’i sahaya sürmüştü.

Sağ kanada geçen Varela’nın nefis pasıyla buluşan Güray 70’te Kayserispor’u öne geçirmişti. Geriye düşen Advocaat’ın talebeleri baskıyı artırıyordu. Fakat son bölgedeki panik dikkat çekiyordu. 88’de gelişen kontratakta Güray çevirmiş, Umut’un yerine giren Welliton bitirmişti. Uzatmaların son anlarında Güray jeneriklik bir golle skoru ilan etmişti: 4-1.

Maçın şüphesiz kırılma anı Fernandao’nun kaçırdığı gol olsa gerek. Lig sanki Sergen Yalçın idaresinde Kayserispor için yeniden başlıyor. İkinci yarıda Varela ile Güray’ın kanat değişikliği Midas’ın dokunuşu gibiydi. Fenerbahçe deseniz sanki ağır yaralı. Advocaat yeniden takımını kanatlandırabilecek mi; bekleyip görmek lazım.