Seyrantepe’de gerilim filmi sürüyor

Galatasaray lige verilen aradan sonra çıktığı maçta Konyaspor’la 1-1 berabere kalarak zirve yarışında ağır bir yara daha aldı.

Bazı teknik adamların kaç haftadır takımın başında oldukları rakiplerinin oyun planlarını ve maç içi performansını önemli ölçüde etkiliyor. Örneğin Yılmaz Vural, Mesut Bakkal gibi teknik adamlar, eğer takımlarını sezon ortasında devralmışlarsa çıktıkları ilk maçta bir şok etkisi yapıyorlar ve takımın önceki haftalardaki kötü performansının tam aksine bir performansa imza atabiliyorlar. Ancak Aykut Kocaman böyle bir teknik adam değil. Onun takımları yavaş yavaş, kademe kademe istediği seviyeye geliyorlar. Bu yüzden bir Aykut Kocaman takımıyla onun görevde olduğu ilk maçta oynamak her zaman tercih edilesidir. Zaten ilk yarıda da Konyaspor, bir Aykut Kocaman takımının vermesine alıştığımız savunma arkası (özellikle de iki kenar) boşluklarından çok daha fazlasını verdi Galatasaray’a. Ancak Ömer Bayram bu boşlukların tümünü geriye pas olarak kullanırken Mariano ve Feghouli işbirliği ile ortaya çıkan pozisyonlarda da çoğu zaman ya ortalar yanlış adreseydi ya da Eren Derdiyok oldukça savruktu. Aslında Fernando maçın ilk 20 dakikasında rakip alanda oldukça etkiliydi, fakat dakikalar geçtikçe onun performansı da partneri Selçuk’un seviyesine geriledi ve sarı-kırmızılılar ne kanatları ne de orta saha göbeği hücum organizasyonu yaratan bir takım haline geldi.

İkinci yarıda Aykut Kocaman’ın planı mıydı bilinmez Konyaspor, Galatasaray orta sahasını da savunmasının göbeğine kabul edip rakibin savunma üçlüsünü oyun kurmaya zorladı. Burada ev sahibinin tuzağa çok çabuk düştüğünü gördük, zira Serdar ve Ozan orta sahaya kadar çektikleri savunma çizgisinin arkasında ciddi açıklar vermeye başladılar, üstelik top ayaklarında iken yaptıkları atak başlatıcı pas tercihleri de çok kötüydü. İlginç olan Mariano’nun yanlış adrese ortalarından birisinin golü getirmesiydi. Aykut Kocaman hemen ardından alıştığımız “mağlup duruma düşünce oyuna alınan Valbuena” hamlesi yaptı aslında ve 2 hücum oyuncusunu anında sahaya gönderdi. Ondan sonrası oyundan her geçen dakika düşen Galatasaray, rakip kaleye giderek yaklaşan Konyaspor ve sonunda birçok tartışma ile beraberinde gelen gol. Burada tartışılması gereken elbette kararın kendisinden çok bu derece tartışmalı bir pozisyonda neden Hüseyin Göçek’in pozisyonu izlemediği. VAR odası da bu karara % 100 katılıyor anlamına geliyor bu.

Konyaspor bu 1 puanı ideal bir sıçrama tahtası olarak kullanacak. Galatasaray ise her geçen gün kan kaybediyor. Hem puan hem de oyuncu bazında.