Newcastle karşısında 21 dakikada kalesinde beş gol gören, maçı 6-1’lik skorla kaybeden Tottenham’da futbolcular uzun ve yorucu Newcastle deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarının bilet parasını karşılayacaklarını açıklıyor, kulüp yönetimi bildirisinde hezimeti özetliyordu: “Yeterince iyi değildik. Böyle durumlarda kelimelerin yeterli olmadığını, bu hezimetin acı verdiğini biliyoruz.” O yenilgiden kısa süre sonra mart ayında Conte’den takımı devralan geçici hoca Cristian Stellini, Conte’nin akıbetini yaşıyor, takımın başına yardımcı hoca Ryan Mason getiriliyordu. 2000 senesinden beri 22 hocayla çalıştılar, 2021 baharında kovulan Jose Mourinho’dan sonra kulüpten üç futbol adamı geldi geçti, görevi iki kez yardımcı Ryan Mason’a verdiler. 680 milyonluk sterlinlik değeriyle Premier Lig’in değer sıralamasında altıncı, 101 milyon 344 bin sterlin ile topçularına en fazla ödeyen 6. kulüp, maç günü gelir sıralamasında 4. sıradalar, bu veriler ışığında ligde bulundukları 6. sıra kötü olmasa da sevdalılarının beklentisi büyük, 2022-23 sezonunda evlerinde oynadıkları 16 maçta 61.609 taraftar ortalaması yakaladılar. Velhasıl görkemli stada, müthiş taraftar desteğine, dünya futbolunun günümüzdeki en büyük golcülerinden birine sahip olmalarına rağmen bekleyiş sürüyor. En son şampiyonluğunu 1961’de yaşayan takımın hikayesi şairin dizeleri misali; “Ömrüm diyorum şimdi ömrüm, üzgün bir çocuksun sen ve yalnız, öyle kal çünkü bu dünyada, sana en çok mutsuzluk yakışıyor.”

Arsenal’in Manchester City deplasmanında dağıldığı, şampiyonluk düğümünün büyük olasılıkla çözüldüğü maçın ertesinde yaralı Tottenham yağmurlu bir Londra akşamında evinde Manchester United karşısında. Ev sahibi Kırmızı Şeytanlar’a karşı oynadığı dört maç kaybetti, Eylül 2001 ile Eylül 2004 arasında üst üste yedi yenilgiden bu yana rakibine karşı en kötü serisini yaşıyor. Ligde kaybettikleri son iki maçta kalelerinde 9 gol görürken sene başından beri 28 golle Leeds United’dan (33) sonra en cömert savunmaya sahip takım. Golcüleri Harry Kane iç sahada kaydettiği 99 golle 100’ler kulübüne yakın ama gelecek sezon golcüyü başka bir takımda izleyebiliriz. Ev sahibi Tottenham 3-4-2-1 dizilişinde, orta sahada Porro, Skipp, Hojbjerg, Perisic, ileri uçta Richarlison, Son ikilisinin önünde kaptanları Kane. Misafir Manchester United 4-2-3-1 dizilişinde, orta sahada Casemiro, Eriksen, ileri uçta Antony, Fernandes, Sancho üçlüsünün önünde golcüleri Rashford. İlk bölümde temkinli beyaz formalı Tottenham, rakibi 2. bölgede karşılarken orta sahasını savunmaya yakın oynatıyor. 5’te Tottenham atağında savunma arkasına pasta Son müsait pozisyonda Kane’i göremiyor, akabinde öne geçiyor Manchester United. 7’de Rashford solda Sancho’yu görüyor, uzak köşeye enfes vuruyor 25 numara. Pozisyonda Tottenham’ın savunmasının sağında Romero ve Porro rakipten çok uzak. Kalelerinde gördükleri gol Newcastle maçındaki ilk golün benzeri, ancak bu kez kaleci Forster topa müdahale fırsatı bulamıyor. 13’te Rashford’un kullandığı duran topta kaleyi bulamıyor United, Tottenham savunmada tedirgin. 19’da ikinci gole yaklaşıyor United, ceza sahasında Sancho’nun kaleci Forster’ı geçen vuruşunu çizgide kafayla çıkartıyor Perisic, misafir takım atağa çabuk çıktığı anlarda pozisyonlar buluyor. 25’te United atağında Fernandes’in uzaklardan vuruşunda gole izin vermiyor Forster, Tottenham savunmada açıklar veriyor. 28’de gole yaklaşıyorlar, soldan kullanılan kornerde Perisic’in kafa vuruşunu çıkartıyor De Gea, duran toplar Tottenham’ın önemli silahı. 33’te Manchester United taraftarlarının transferi gündemdeki Kane’e tezahüratı kayda değer: “Harry Kane, we’ll see you in June! (Haziran’da görüşürüz)”. 38’de United atağında uzak direğe enfes kesiyor Sancho, Rashford’un yakın mesafeden kafa vuruşunda gole izin vermiyor Forster. 41’de Tottenham’da sarı kartı gören Hojbjerg, akabinde duran topta isabetsiz vuruyor Eriksen. 43’te United’da sarı kartı gören Wan Bissaka. Devrenin bitimine yakın fark ikiye çıkıyor, Tottenham savunmasının az adamla yakalandığı pozisyonda Rashford, Dier’ın müdahalesinde fırsat bırakmadan enfes vuruyor. United topa yüzde 61 oranında sahip olduğu, rakip kaleyi 11 kez yokladığı devreyi iki farkla önde kapatıyor.

2. devrenin başında takımlar aynı kadrolarla sahada. Devreye farkı azaltma adına baskılı başlıyor Tottenham, 47’de arka arkaya kullandıkları iki kornerden sonuç alamıyorlar. 50’de Hojbjerg ile uzaklardan deniyorlar rakip kaleyi, pozisyon üretmekte zorlanıyor beyazlı takım. 63’te fark bire iniyor, United savunmasının uzaklaştıramadığı topta Kane’nin vuruşu savunmadan dönüyor, Porro sağ üst köşeye enfes vuruyor, skor 2-1’e geliyor. Akabinde üçüncü gole yaklaşıyor United, rakip savunma arkasına sarkan Fernandes’in vuruşunda direkler gole izin vermiyor, Tottenham adına şans anı. 60’ta United’da sarı kartı gören Lindelof. 61’de iki takımda değişiklikler, Tottenham’da Richarlison’un yerine Kulusevski, United’da Sancho ve Eriksen’in yerlerine Martial ve Fred sahada. 66’da beraberliğe yaklaşıyor ev sahibi, rakip savunmanın az adamla yakalandığı pozisyonda Kane sağdan arka direğe kesiyor, müsait pozisyonda isabetsiz vuruyor 7 numara. Üç dakika sonra bu kez soldan enfes ortalıyor Perisic, Dier demarke pozisyonda kafayı isabetsiz vuruyor. 72’de United’da Malacia ve Weghorsat, Wan-Bissaka ve Antony’nin yerlerine sahada. 79’da beraberliği yakalıyor Tottenham, United savunmadan çıkarken kaptırıyor, Kane sağdan arkla direğe enfes kesiyor, bu kez kaçırmıyor Son, skor 2-2’ye geliyor. 84’te United atağında uzaklardan deniyor rakip kaleyi Rashford, dört dakika uzatılan maçta başka gol olmayınca 61.586 taraftarın şahitliğinde 2-2’lik skorla takımlar puanları paylaşıyor. Bu sonuçla Tottenham maç fazlasıyla 5. sıraya yükselirken Şampiyonlar Ligi yarışında puan farkını azaltmayı başaramıyor. Hafta sonunda Liverpool’a konuk olacaklar, Avrupa Kupalarına katılabilme adına iki takım da kazanmak için sahada olacak, izleme fırsatı olan kaçırmasın.