Başkente dördüncülük hesaplarıyla gelen Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında 1-1’e razı oldu. Fırtına bu sonuçla 6. sırada kaldı

Trabzonspor fırsat tepti

Ankara’da güzel bir pazar matinesi... Gençlerbirliği, Avrupa Ligi’ne katılma hakkını kovalayan Trabzonspor’u ağırlıyor. Her iki takımda da birçok eksik dikkat çekiyor. Bordo-mavililerin orta sahadaki beyni Mehmet Ekici yok; golcüsü Cardozo deseniz, o da yok. Neredeyse yarısından yoksun sahaya çıkan kırmızı-siyahlılarda ise Stancu mutluluğu yaşanıyor. Rumen yıldız uzun bir aradan sonra 19 Mayıs Stadyumu’nun çimlerine ayak basıyor.

İlk çeyrekte ev sahibi biraz daha ileride görünüyordu. Geçen hafta Galatasaray’ı deviren Karadeniz ekibi ise orkestra şefini arıyor gibiydi. Kim bilir belki de bu yüzden duran toplar her zamankinden daha fazla bir önem arz ediyordu. Başkent temsilcisi de en yetenekli ayağı El Kabir’den kırmızı kart cezası yüzünden faydalanamıyordu. Hal böyle olunca da iki taraf maça ağırlığını koyacak birisini bulmaya çalışıyordu. Fakat o isim bir türlü bulunamıyordu.

Karşılıklı cılız girişimleri müteakip ilk organize atak Gençler’den geldi. 24’te Stancu’nun sağ çaprazdaki şutu az farkla dışarı gitmişti. Ev sahibinden Landel tatlı sert futbolun sınırlarını zorluyor, Mustafa Akbaş’ı hastanelik ediyordu. Ambulansın sahayı terk etmesi ise ziyadesiyle sürüyordu. Ligimizin adı “süper” olsa da, ne de olsa maç Türkiye’de oynanıyordu.

Bosingwa’nın sol kanattan yaptığı bindirme ilk yarının son aksiyonuydu. Yalan yok, koca yarıdan akılda pek bir şey kalmıyordu, gol pozisyonları mumla aranıyordu...

60’ta maçın en önemli pozisyonunda Mervan, Hakan’a takılmıştı. Aslında biraz daha sakin kalıp pası düşünse tabela değişebilirdi. Hemen akabinde Yusuf çaprazdan istediği gibi vuramamıştı. 66’da Doğa’nın atılmasıyla Alkaralar eksiliyordu.

70’te Tomic’in müthiş frikiğiyle ev sahibi öndeydi. Maç böyle bitecek derken, 90’da Yusuf Erdoğan kaleye vuracak gibi yapıp altıpasta Medjani’yi bulunca skora denge gelmişti. Şut bekleyen Gençler savunması uyumuştu.

Haftaya Trabzonspor’un Beşiktaş karşısında usta ayaklarına ihtiyacı gün gibi ortada ya neyse.

Vasata bile yaklaşmayan maçta birisi harika, diğeri yıllarca hatırlanacak iki gol oldu doğrusu. İşte futbolu zaten bu yüzden sevmiyor muyuz...