Tur Kadıköy'e kaldı

Şampiyonlar Ligi’nde eleme maçı. Bir tarafta Dinamo Kiev, diğer yanda temsilcimiz Fenerbahçe…

Nefesler tutulmuş, Polonya’da çalacak ilk düdük bekleniyor. Ülke puanımız düştüğünden, Temmuz ayında başlıyor ikincimiz mücadeleye. Hal böyle olunca da takım tam oturmamış oluyor. Rusya-Ukrayna Savaşı yüzünden Lodz’da oynanacak karşılaşmada Jorge Jesus’un talebelerinin alacağı sonuç merak ediliyor.

Ülkedeki durum yüzünden aylardır resmî maç yapamayan Ukrayna ekibinin durumu papatya falı baktırıyor. Türkiye’de hem Galatasaray hem de Beşiktaş’la şampiyonluk kazanan ihtiyar kurt Mircea Lucescu’nun elinde genç bir kadro bulunuyor. Özellikle Tsygankov yakın tarihte yuvadan uçacağa benziyor. Yeşil sahaların gördüğü en büyük filozoflardan Valeri Lobanovski’nin çalıştığı yıllardan bu yana özkaynaklar, takımın genetiği durumunda. 45 yıl önce ismi Fenerbahçe’yle anılan ancak beklendiği gibi sarı-lacivertlilere transfer olmayan Rumen futbol adamı malum milli takımımızı da çalıştırmıştı.Kanarya’da deneyimli teknik direktör Jorge Jesus’un ilk 11’i merak konusuydu.

Portekizli hocanın hazırlık maçlarında denediği 4-1-3-2’le mi çimlerde yer alacağı beklenedursun, bugüne dek yapılan karşılaşmalarda dikkat çeken İsmail Yüksek formayı kapmış. Jesus’un Brezilya’da beraber çalıştığı Arao da takımda yer bulmuş durumda. Rakibe ileride basmayı düşünen Portekizli çalıştırıcı, bu yüzden yeni transferlerden King’le başlıyor. İki takımın başındaki istikrar abidelerinin geçen sezonki Şampiyonlar Ligi randevularında Kiev’de gol sesi çıkmamış, Lizbon’da ev sahibi gülmüştü.Ukrayna Milli Marşı’nı müteakip santra yapılıyordu. Önde rakibine basan Fenerbahçe, ilk bölümde duran toplarla rakip kaleyi zorluyordu. 14. dakikada Ferdi’nin ortasına Valencia harika vurmuş, Buschan iyi çıkarmıştı. İlk bölümü atlatan Dinamo Kiev, saman alevi misali bir iki kez tehlikeli geliyordu.36’da Valencia’nın şaheser hareketiyle başlayan akında İrfan Can biraz şanslı olsa, tabela değişecekti.

Temsilcimizin daha etkili olduğu devrede gol sesi çıkmamıştı.İkinci yarıda Ukrayna ekibi, daha çok rakip kaleye gidiyordu. Çiçeği burnunda transfer Arao, yaptığı defansif müdahalelerle dikkat çekiyordu. İrfan Can ve King’i çıkaran Jesus, Bruma ve Lincoln Henrique’yi son yarım saatte sahaya atmıştı. 67’de ani gelişen atakta Rossi kötü vuruyordu. 69’da Szalai Hızır misali yetişmese, Kiev öne geçecekti. Hemen akabinde rakip yine tehlikeli geliyordu.72’de Arda’yla Serdar Dursun oyundaydı. Haliyle gözler artık milyonların heyecanla beklediği genç maestrodaydı. Değişikliklerle dizginleri eline alan Kanarya, son bölümde bastırıyordu. Kalan dakikalarda da fileler havalanmayınca, tur İstanbul’a kalıyordu.Fenerbahçe, ilk resmî maçında rakibine göre daha hazır bir görüntü verdi. Jorge Jesus’un takım oyundan düşmüşken yaptığı hamleler dikkat çekiciydi. İsmail Yüksek’le Arao bayağı iyiydi.

Kadıköy’de favori net bir şekilde Fenerbahçe. Bakalım temsilcimiz yoluna devam edebilecek mi?