Üç puan güzel, peki ya oyun?

Buz gibi bir İstanbul akşamında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun halı gibi çimlerinde VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş’ı ağırlıyor. Kentte kar beklenedursun, yazın bile esen sahada bu koşullarda oyuncuların göstereceği performans papatya falı baktırıyor.

Ev sahibinde eksikler dikkat çekiyor. Savunmadaki Zukanovic’le maestro Biglia cezalı. Ay sonu 36. yaşını bitirecek Arjantinli orta saha oyuncusunun yokluğunda, teknik direktör Volkan Demirel’in stratejisi merakla bekleniyor. Gol krallığı sırasında zirvede yer alan Pesic, kulübede başlıyor. Bakalım genç hoca, çift maç haftasında santrforunu maçın gidişatına göre sahaya atacak mı?

Siyah-beyazlılarda futbolseverleri heyecanlandıran genç Emirhan yok. Önder Karaveli, delikanlının yokluğunda kariyerli futbolcularını tercih etmiş. Defansın göbeğinde görev yapacak Necip’le Vida’nın rakibin hızlı ve hareketli yıldızlarına karşı zorlanıp zorlanmayacağı merak ediliyor. Gençlere yönelen takımda Montero veya Serdar’ın yerine Necip’in stoper başlaması gözlerden kaçmasa gerek. Tabii Biglia’nın yokluğunda Kartal ağır basıyor.

İyi başlayan Beşiktaş’tı. 6. dakikada yapılan “Ahmet ölmedi, kalbimizde yaşıyor” tezahüratı gözleri dolduruyordu. Tribünlerdeki bir avuç taraftarın cılız sesi, talihsiz stoperi yine akıllara getiriyordu. Sonraki bölümde kalite düşmüştü.

30’da kar başlıyordu. Siyah-beyazlılar rakip sahada daha çok görünürken, kırmızı-siyahlılar oldukça etkisizdi. 38’deki kornerde kalecilere nazire yaparak topu yumruklayan Caner, penaltıya sebep olmuş; atışı kullanan Batshuayi hata yapmamıştı. Deneyimli sol bek eski takımına adeta bu golü hediye etmişti. Zaten onun kariyeri böyle değil mi; hiç ortası olmadı ki…

İkinci yarı da durağan başlıyordu. 55’ten sonra Kartal etkisini artırıyor, Batshuayi kaleyi zorluyordu. Hafif sakatlığı olan Pesic 75’te oyundaydı. Demirel, maçtan önce söylediği gibi gol silahını mecburen sahaya atmıştı. Memleketin maçların sonunu en getiremeyen ekibi olan Karagümrük, son bölümde bastırıyordu. Başka gol olmayınca, kalitenin vasata yaklaşamadığı müsabakada üç puan Kartal’ın oluyordu.

Karagümrük cephesinde karşılaşmanın sonunda atılan Demirel’in eli kolu bağlıydı sanki. Biglia’nın yokluğunda ev sahibi bir türlü organize olamadı. Beşiktaş ise uzun bir aradan sonra deplasmanda kazanmasını bildi. Eksikleri nedeniyle bayağı tatsız bir görüntü veren rakibi son çeyrekte ortak etmeleri akıl alır gibi değil. Üç puan tabii güzel de peki ya oyun…