Trabzonspor zirve yarışını bırakmıyor. Deplasmanda Galatasaray'ı 3-1'le geçen bordo-mavili ekip, Başakşehir ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi

Fırtına'nın inadı

Ligde kritik dönemeç… Bir tarafta pandemi arasından sonra kaybettiği puanlarla zirveden kopan Galatasaray, öbür yanda lider Başakşehir’in kazandığı haftada şampiyonluk için muhakkak üç puan almak zorunda olan Trabzonspor… Nefesler tutulmuş Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Ev sahibi Galatasaray’ın son haftalarda yaşadıkları kâbus olsa gerek. Takımın sembolü Muslera’nın ayağının kırılması, sakatlıklar, cezalar denirken, bir de Onyekuru’nun vedası şüphesiz Fatih Terim’in belini bükmüş durumda. Salgın evveli ligin en iyi topunu oynayan sarı-kırmızılılarda, belki de tek teselli Marcao’nun sahada olması. Avrupa Kupaları için yarışa devam eden Cimbom, bakalım geçen hafta Başakşehir karşısında sergilediği performansı bu karşılaşmaya taşıyabilecek mi? Bugün yine forvetsizler, üstüne kanattan rakibi tehdit edecek silahları da yok.

Santra öncesinde kimin favori olduğunu söylemeye herhalde gerek yok. Kâğıt üstünde deplasman ekibinin ağır bastığını Mısır’daki sağır sultan bile biliyor. Bordo-mavililerin şampiyonluk yarışında büyük yara aldığı Ankaragücü müsabakasında oynamayanlardan Ekuban kadroda, Nwakaeme kenarda. O, Abdülkadir Ömür ve Sosa’nın İstanbul’da resital verip vermeyeceği merak ediledursun, Sörloth Hüseyin Çimşir’in yine en büyük kozu olacak. Olası bir puan kaybında liderle Karadeniz ekibi arası iki maça çıkacak.

Baskılı başlayan Fırtına, ilk 7. dakikada tehlikeli geliyor, Ekuban çerçeveyi bulamıyordu. Hemen akabinde öşnce Feghouli, ardından Belhanda’nın kötü şutları dikkat çekiciydi. 32’de Feghouli rakibine yaptığı müdahale sonucunda VAR yardımıyla kızarıyordu. Bu nemli sıcak havada görülen bu anlamsız kırmızı kart, tek kelimeyle takım arkadaşlarına ihanetti. 41’de Donk’un Sörloth’a müdahalesine VAR yardımıyla penaltı çıkıyor, Sosa takımını öne geçiriyordu. Galatasaray iyi başladığı devreyi kötü bitirmişti.

İkinci devre tempo yükselmiyordu. Hafta içi oynanacak karşılaşmalar öncesinde Trabzonspor, birinci viteste oynuyordu. 70’te Sosa kesmiş, ligin en ögolcü beki Novak kafayı yapıştırmıştı. Son dakikalarda Emin’le Yunus şans bulmuştu. Kim bilir Terim, ligin sonunu gençlerle oynayacağının mesajı veriyordu. Uzatmalarda kazanılan penaltıyı kullanan Seri farkı bire indirmiş, son anlarda Sörloth skoru ilan etmişti.

Bu sonuçtan sonra Aslan artık daha da yaralı. Avrupa şansı olsa da takımın hali gazı kaçmış koladan beter. Toparlarlar mı; sanki çok zor. Trabzonspor derseniz, bu galibiyetle zirveye tutundu. Bir kişi eksik rakibe karşı maçı daha önce çözmeliydiler ya neyse. Onlar için hesap basit; Başakşehir’in takılmasını beklemek. Bakalım yarışın sonunda kim gülecek…